Ascensorul ce face legătura cu Cetatea Râșnov, nefuncțional

Ascensorul pe plan înclinat care face legătura între centrul oraşului Râşnov şi Cetatea Medievală este nefuncţional din luna decembrie 2018, din cauza unei defecţiuni apărute la uşile liftului.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 10.01.2019 - 17:56

''Problemele au început să apară în 22 decembrie 2018. Atunci, reprezentanţii firmei care exploatează instalaţia au constatat că uşile cabinei ascensorului nu se închid corespunzător. Imediat a fost anunţată compania care asigură mentenanţa liftului. Reprezentanţii acesteia au sosit la faţa locului şi au stabilit că situaţia a fost creată de defecţiunea unui traductor. Piesa a fost demontată şi transportată la sediul firmei pentru reparaţii. Pe 25 decembrie piesa a fost montată la loc, dar după mai multe verificări au constatat că problema nu se rezolvase şi atunci a fost anunţată firma producătoare din Elveţia'', informează, printr-un comunicat, Primăria Râşnov.

Fiind perioada sărbătorilor de iarnă, numai în 31 decembrie unul dintre reprezentanţii companiei elveţiene a răspuns solicitărilor venite de la Râşnov. În acel moment, echipa de mentenanţă a revenit la lift şi a încercat, în colaborare cu specialiştii din Eleveţia, prin satelit, să rezolve problema, constatându-se că încă o piesă este defectă, fiind vorba despre un encoder. Cum piesa nu se produce în România, a fost comandată direct la firma producătoare din Elveţia. Se aşteaptă livrarea piesei pentru ca ascensorul pe plan înclinat să fie repornit, menţionează documentul citat.

În contractul dintre firma de mentenanţă şi firma care exploatează instalaţia este prevăzut faptul că firma care asigură reparaţiile se obligă să remedieze problemele în decurs de şapte zile. ''În acest context contractul respectiv va fi renegociat, astfel încât situaţia să nu se mai repete. Trebuie menţionat faptul că numărul de turişti care a vizitat Cetatea Medievală nu a fost afectat'', a arătat Primăria Râşnov.

Cetatea Medievală Râşnov a fost vizitată în 2018 de 450.046 de turişti, cu 30.000 mai mulţi ca în 2017. Numărul turiştilor care au folosit ascensorul pe plan înclinat anul trecut reprezintă 17% din numărul total al turiştilor care au vizitat Cetatea Medievală, arată aceeaşi sursă.

Comentarii