Foto: arhivă

Acțiune în forță a pompierilor! Hectare de litieră, complet distruse

Zeci de pompieri din Alba intervin şi joi, într-o zonă muntoasă, greu accesibilă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în urmă cu câteva zile în Hunedoara şi care s-a extins şi pe raza judeţului Alba, unde au ars mai multe hectare de litieră, informează Agerpres.

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 24.10.2019 - 16:48

Pentru a ajunge la focarele de incendiu, cei 36 de pompieri din Alba au urcat joi pe jos patru-cinci kilometri, pe un teren accidentat.

Potrivit prim-adjunctului şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, locotenent-colonel Ovidiu Costea, acţiunea de intervenţie continuă joi cu patru ofiţeri şi 32 de subofiţeri, alături de care acţionează şi reprezentanţi ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Abrud şi Ciuruleasa.

Până joi, au ars aproximativ şapte hectare de litieră pe raza judeţului Alba şi 15 hectare de litieră şi 8 hectare de vegetaţie de pe raza judeţului Hunedoara, a menţionat ofiţerul ISU Alba.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit luni în Munţii Vulcan s-a acţionat miercuri şi cu un avion Spartan al Ministerului Apărării Naţionale, care a lansat un transport de apă.

Comentarii