15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAccident feroviar la Ploiești. Echipajele SMURD au ratat ținta!

Accident feroviar la Ploiești. Echipajele SMURD au ratat ținta!

Conform imaginilor prezentate de România TV, zeci de ambulanțe au ajuns pe un câmp, de unde nu au mai putut să iasă, decât după zeci de minute. Însă, locul accidentului era la un kilometru distanță. Medicii au intervenit și au mers pe jos până la cele două trenuri tamponate, pentru a acorda primul ajutor.

Răniții au fost cărați cu tărgile până la ambulanțe, pe distanța de un kilometru. Dacă accidentul ar fi fost mult mai grav, din cauza acestei erori se putea produce o adevărată tragedie națională. Numărul persoanelor rănite în urma ciocnirii a două trenuri în gara Ploieşti triaj a crescut la 11, dintre care una va fi transportată la spital cu elicopterul, informează ISU Prahova.

 
La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de salvare care au făcut triajul persoanelor implicate în accident.

“Alte 20 de persoane aflate în tren au fost evaluate la faţa locului şi nu necesită transport la spital”, precizează ISU Prahova.

Mai multe echipe de salvare, printre care 20 de ambulanţe, un elicopter, un echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN), dar şi echipaje SMURD şi autospeciale de stingere, au fost trimise în staţia CFR Ploieşti triaj.

IPJ Prahova a anunţat, imediat după incident, că din primele date se pare că un tren marfar a depăşit semnalul de oprire şi a intrat în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploieşti Sud – Bucureşti. La faţa locului se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauzele incidentului. ISU Prahova anunţă că trenul de marfă transporta zahăr.

Circulaţia feroviară este închisă în ambele sensuri pe ruta Bucureşti – Ploieşti Sud.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă