Accident feroviar la Ploiești. Echipajele SMURD au ratat ținta!

Salvatorii de la ISU au fost trimiși, inițial, într-o altă zonă decât cea în care s-a întâmplat accidentul feroviar din gara Ploiești triaj!

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.12.2019 - 21:23

Conform imaginilor prezentate de România TV, zeci de ambulanțe au ajuns pe un câmp, de unde nu au mai putut să iasă, decât după zeci de minute. Însă, locul accidentului era la un kilometru distanță. Medicii au intervenit și au mers pe jos până la cele două trenuri tamponate, pentru a acorda primul ajutor.

Răniții au fost cărați cu tărgile până la ambulanțe, pe distanța de un kilometru. Dacă accidentul ar fi fost mult mai grav, din cauza acestei erori se putea produce o adevărată tragedie națională. Numărul persoanelor rănite în urma ciocnirii a două trenuri în gara Ploieşti triaj a crescut la 11, dintre care una va fi transportată la spital cu elicopterul, informează ISU Prahova.

 
La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de salvare care au făcut triajul persoanelor implicate în accident.

"Alte 20 de persoane aflate în tren au fost evaluate la faţa locului şi nu necesită transport la spital", precizează ISU Prahova.

Mai multe echipe de salvare, printre care 20 de ambulanţe, un elicopter, un echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN), dar şi echipaje SMURD şi autospeciale de stingere, au fost trimise în staţia CFR Ploieşti triaj.

IPJ Prahova a anunţat, imediat după incident, că din primele date se pare că un tren marfar a depăşit semnalul de oprire şi a intrat în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploieşti Sud - Bucureşti. La faţa locului se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauzele incidentului. ISU Prahova anunţă că trenul de marfă transporta zahăr.

Circulaţia feroviară este închisă în ambele sensuri pe ruta Bucureşti - Ploieşti Sud.

Comentarii