Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

A fost reluată circulaţia feroviară între staţiile Ilteu şi Săvârşin

Circulaţia feroviară între staţiile Ilteu şi Săvârşin a fost reluată în condiţii de siguranţă, la ora 18:00, a anunţat luni seara CFR SA.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.09.2019 - 19:06

"Personalul feroviar a finalizat intervenţiile de repunere pe şină a vagonului deraiat la ora 16:30, iar până la ora 18:00 organele abilitate au acţionat în zonă pentru măsurători şi probe în vederea stabilirii cauzei care a condus la coliziunea dintre camion şi tren. La ora 18:00, reprezentanţii Poliţiei au permis redeschiderea liniei şi reluarea circulaţiei pe relaţia Simeria - Arad, între staţiile Ilteu şi Săvârşin", afirmă purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Traficul feroviar a fost închis luni între staţiile Ilteu şi Săvârşin, din cauza unui accident rutier produs la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 550+400, pe firul 1, între un tren de marfă privat şi un camion.

"Din informaţiile primite de la faţa locului, şoferul unui camion încărcat cu nisip nu a respectat semnalizarea acustică şi luminoasă de la trecerea la nivel şi a intrat în coliziune cu trenul privat de marfă, care circula pe relaţia Curtici - Ploieşti Nord. În urma impactului, primul vagon din compunerea trenului de marfă a deraiat de un boghiu. Personalul feroviar de specialitate al Regionalei CF Timişoara a retras deja în staţia Săvârşin celelalte vagoane din compunerea trenului de marfă, iar pentru repunerea pe şină a vagonului deraiat se va acţiona cu un vagon de ajutor cu vinciuri hidraulice, astfel încât traficul feroviar să fie redeschis în condiţii de siguranţă pe firul I, în zona trecerii la nivel cu calea ferată de la km 550+400, firul II fiind închis pentru lucrările de reabilitare aflate în desfăşurare", a informat CFR SA.

Pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar de călători între Simeria şi Arad, trenurile IR 1676 şi IR 75-2 au circulat cuplate din staţia Arad pe ruta ocolitoare Arad - Timişoara - Lugoj - Ilia, staţie din care cele două trenuri şi-au reluat traseul normal, iar pentru călătorii din trenul R 2043, care a circulat în relaţia Simeria - Arad, s-a asigurat transbordare auto din staţia Ilteu.

Comentarii