23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zilei72 de sancţiuni pentru administratorii de drumuri, de la începutul anului

72 de sancţiuni pentru administratorii de drumuri, de la începutul anului

“Cele mai multe dintre acestea – 59, au fost date pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă. De asemenea, au mai fost sancţionate şi neluarea măsurilor de înlăturare a obstacolelor aflate pe partea carosabilă, precum şi nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare a drumului public”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis vineri AGERPRES.

Aceste măsuri au fost luate de poliţiştii rutieri din Capitală, de cei de la Autostrăzi, precum şi de poliţiştii din judeţele Sălaj, Satu-Mare, Argeş, Bihor, Cluj, Maramureş, Alba, Arad, Gorj, Mehedinţi, Mureş, Vaslui, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Călăraşi, Giurgiu şi Vrancea.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate în Bihor – 15, Dâmboviţa – 10 şi Cluj – 8.

“De asemenea, în cursul zilei de ieri, pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă, poliţiştii au aplicat şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.620 de lei (două sancţiuni în judeţul Călăraşi şi câte una în Bucureşti şi în judeţele Buzău, Ialomiţa, Gorj şi Harghita)”, se arată în comunicat.

În conformitate cu prevederile legale, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă, potrivit reglementărilor în vigoare.

“Poliţiştii vor continua acţiunile pentru diminuarea riscului rutier şi vor lua, de fiecare dată, măsuri faţă de cei care nu respectă reglementările legale”, precizează IGPR.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...
Ultima oră
Pe aceeași temă