16.7 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSocialEvenimentȘef din Poliție, trimis în judecată de DNA. Ce acuzații îi aduc...

Șef din Poliție, trimis în judecată de DNA. Ce acuzații îi aduc procurorii anticorupție

Șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 3 (SICE3) a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de două infracțiuni legate de efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția sa. Acesta ar fi fost implicat timp de 9 ani în afaceri imobiliare, încălcând statutul său de ofițer de poliție.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2015-2024, M.R. a derulat operațiuni financiare în domeniul dezvoltărilor imobiliare, obținând un profit total de 883.716 euro. Acesta a investit în terenuri cu potențial din apropierea Bucureștiului, pe care le achiziționa împreună cu asociații săi, dezvoltatori imobiliari. După negocieri, cumpăra terenurile și le oferea partenerilor săi pentru construirea de locuințe, asigurându-și profitul prin contracte de vânzare la prețuri mai mari, dar cu termene de plată atipic de lungi.

În plus față de investițiile financiare, comisarul-șef ar fi oferit și alte servicii pentru dezvoltatorii imobiliari, inclusiv verificări ale firmelor și terenurilor utilizând resursele poliției, cum ar fi timpul de lucru, baze de date ONRC și autospeciale de poliție.

De-a lungul celor 9 ani, M.R. ar fi desfășurat constant aceste activități, evitând în mod deliberat să înregistreze mai mult de o tranzacție imobiliară pe an pentru a nu fi obligat să se înregistreze în scopuri de TVA.

În 2023, polițistul ar fi cumpărat, împreună cu administratorul unei piețe din Sectorul 3, un teren în Giurgiu, în vederea înființării unui centru de comercializare a legumelor, continuând activitățile incompatibile cu funcția sa de ofițer.

În acest caz, s-a dispus instituirea sechestrului pe imobile și sume de bani pentru a confisca suma de 883.716 euro obținută de ofițer din aceste afaceri ilegale.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...

Portugalia: Trei pompieri au murit într-un incendiu care a mistuit o pădure

În Portugalia, trei pompieri și-au pierdut viața din cauza unui incendiu care a răvășit o pădure din partea de nord a țării. De câteva...

Liga Campionilor la fotbal: Bayern Munchen a zdrobit Dinamo Zagreb cu 9-2

Bayern Munchen a realizat scorul primei etape a Ligii Campionilor la fotbal, în noul format, 9-2 cu Dinamo Zagreb, marţi seara, pe Allianz Arena. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă