13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportFotbalTransfer neașteptat la UTA! Un câștigator al premiului Puskas a ajuns la...

Transfer neașteptat la UTA! Un câștigator al premiului Puskas a ajuns la Arad

UTA l-a transferat pe Daniel Zsori, câștigătorul Trofeului Puskas din 2019.

Daniel Zsori, atacantul maghiar născut la Oradea și câștigător al Trofeului Puskas în 2019, a fost adus la UTA Arad. Zsori, în vârstă de 23 de ani, a semnat un contract pe un sezon cu opțiune de prelungire pentru încă un an, conform surselor Gazetei Sporturilor. El a venit liber de contract, după ce s-a despărțit de MKT Budapesta pe 3 septembrie.

Cine este Daniel Zsori?

În sezonul trecut, Zsori nu a reușit să se impună în prima ligă maghiară. Atacantul nu a marcat niciun gol în 10 meciuri pentru MKT Budapesta. În partea a doua a sezonului, a fost împrumutat la Budafoki în liga a doua, unde a reușit 4 goluri și două pase de gol în 16 meciuri. De asemenea, a marcat un gol și a oferit un assist în Cupa Ungariei.

Deși cariera sa de club nu a fost la fel de strălucitoare în ultima vreme, Zsori se poate lăuda cu câteva realizări remarcabile. În 2019, când juca la Debrecen, a câștigat FIFA Puskas Award pentru cel mai frumos gol al anului, marcat din foarfecă împotriva Ferencvaros.

  • Budafoki: 42 de meciuri, 12 goluri, 7 pase de gol
  • MTK Budapesta: 35 de meciuri, 8 goluri, 2 pase de gol
  • Debrecen: 25 de meciuri, 2 goluri
  • Zalaegerszeg: 9 meciuri, 3 goluri
  • Vidi: 7 meciuri, 2 goluri
  • Budaros: 4 meciuri, 1 gol
  • Ungaria U21: 1 selecție

UTA a oficializat transferul lui Daniel Zsori și a anunțat că atacantul va începe imediat programul de antrenament sub conducerea antrenorului Mircea Rednic. În comunicatul de presă emis de club, s-a menționat că Zsori a copilărit în Satu Nou, lângă Arad, și a debutat pe scena internațională cu acel gol fabulos care i-a adus premiul Ferenc Puskas.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă