15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSocialDSU și STS lucrează la extinderea sistemului RO-Alert. Mesajele, transmise și la...

DSU și STS lucrează la extinderea sistemului RO-Alert. Mesajele, transmise și la televizor

Departamentul pentru Situații de Urgență și Serviciul de Telecomunicații Speciale au anunțat recent extinderea sistemului de avertizare RO-Alert, care va include acum și canale suplimentare de comunicare, pe lângă cele tradiționale.

Potrivit informațiilor furnizate de bucurestifm.ro, începând cu sfârșitul acestui an, mesajele RO-Alert vor fi transmise nu doar prin intermediul sistemului de sirene și al aplicației mobile, ci și prin televiziune, SMS și e-mail.

Această extindere a sistemului va aduce și o serie de îmbunătățiri în modul în care sunt prezentate alertele. Vor fi introduse noi sunete de avertizare, care vor varia în funcție de severitatea situației de urgență.

Sistemul RO-Alert, la tv, prin SMS și e-mail

În cazuri de urgență extremă, sistemul RO-Alert va avea capacitatea de a întrerupe atât imaginile, cât și sonorul emisiunilor televizate pentru a afișa informațiile critice direct pe ecranul televizorului.

În plus, autoritățile își propun să facă aceste alerte disponibile și prin e-mail și SMS, pentru a asigura o comunicare mai eficientă și mai accesibilă în situații de urgență.

Cetățenii care doresc să primească alertele prin aceste noi canale de comunicare vor trebui să se înscrie pe o platformă online special creată de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Modificările menționate vor deveni efective la sfârșitul anului, iar scopul principal este de a îmbunătăți rapiditatea și eficiența informării publicului în caz de situații critice.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Gheroghe Mărmureanu a vorbit despre următorul mare cutremur din România

Luni, 16 septembrie, România a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 5,4, care a fost resimțit nu doar pe teritoriul țării, ci...

INS: Câştigul salarial mediu brut în 2022 a fost de 77.416 lei

Salariaţii cu studii superioare au avut o pondere de 36,5%, iar femeile au reprezentat majoritatea, cu 58,5% La nivelul anului 2022, câştigul salarial mediu brut...

Mașină de aproape o jumătate de milion de dolari, la Registrul Auto Român

O mașină în valoare de aproape o jumătate de milion de dolari a fost adusă la Registrul Auto Român pentru efectuarea inspecției tehnice. Mașina...
Ultima oră
Pe aceeași temă