5.4 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăLifestyleSub aura Vienei: Timișoara, Capitala Culturii 2023 își revendică locul

Sub aura Vienei: Timișoara, Capitala Culturii 2023 își revendică locul

Orașul de pe Bega a fost descris la superlativ în presa internațională

Timișoara a găsit ecou și în paginile tabloidului britanic Daily Express, “un oraș fermecător și ieftin, unde berea costă mai puțin de două lire sterline și care este cunoscut ca o mică Vienă. Clădirile elegante din Timișoara le oglindesc pe cele ale capitalei austriece, dar britanicii vor descoperi că o cafea este mult mai prietenoasă cu bugetul în acest oraș românesc.”

Reporterul Daily Express a continuat cu elogiile la adresa orașului din vestul țării. “Ca și cum zborurile directe cu Wizz Air către Timișoara, care costă în medie 89 de lire sterline în octombrie, nu ar fi fost suficiente, cazarea și mâncarea sunt, de asemenea, foarte accesibile. Conform Numbeo, o bere la halbă de 0,5 litri costă doar 10 lei (1,69 lire sterline), iar o masă într-un restaurant ieftin costă 40 de lei (6,77 lire sterline). În ceea ce privește hotelurile, opțiunile de top de pe Booking.com costă în medie 175 de lire sterline pentru două persoane pentru trei nopți, în timp ce apartamentele sunt și mai ieftine, în jur de 102 lire sterline“, mai scrie Daily Express.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă