15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiAdio, "Control Panel". Microsoft va elimina aplicația

Adio, „Control Panel”. Microsoft va elimina aplicația

„Control Panel” încă există pe Microsoft, dar oficialii încurajează utilizatorii să folosească „Windows Settings App”, deoarece asta va fi, în curând, singura opțiune.

„Control Panel” dispare

„Control Panel este în curs de retragere. Aplicația ‘Windows Settings App’ va oferi oferă o experiență mai modernă și mai eficientă”, se menționează într-o pagină de suport a companiei.

Chiar dacă „Control Panel” rămâne disponibil „pentru motive de compatibilitate și pentru a oferi acces la anumite setări care nu au fost încă transferate” în aplicația Setări, Microsoft încurajează utilizatorii să „utilizeze aplicația Setări, ori de câte ori este posibil”, deoarece aceasta va deveni în curând singura opțiune, notează pcmag.

„Control Panel” a fost o componentă esențială a sistemului de operare Windows încă de la primele sale versiuni, având un rol crucial în gestionarea și personalizarea sistemului.

Introducându-se încă din Windows 1.0, acest instrument a permis utilizatorilor să adauge și să elimine software și hardware, să administreze conturi de utilizator, să configureze setările de securitate și să ajusteze aspectul și comportamentul sistemului de operare.

De-a lungul timpului, Panoul de Control a evoluat, dar a păstrat un aspect tradițional care, în ultimele decenii, a început să pară depășit în fața tehnologiilor moderne.

În acest context, Microsoft a început să implementeze o tranziție către aplicația Setări, un instrument mai modern și mai intuitiv, conceput pentru a oferi o experiență de utilizare mai eficientă și mai accesibilă.

Aplicația Setări, introdusă pentru prima dată în Windows 8 și extinsă în versiunile ulterioare, oferă o interfață mai simplificată și mai user-friendly, facilitând accesul la setările esențiale într-un mod mai organizat.

Aceasta include opțiuni pentru personalizarea sistemului, gestionarea actualizărilor, configurarea rețelelor și multe altele, toate într-un singur loc.

Fondată de Bill Gates și Paul Allen în 1975, Microsoft a revoluționat lumea tehnologică

Microsoft Corporation este una dintre cele mai influente companii din domeniul tehnologiei, cunoscută pentru contribuțiile sale esențiale la evoluția computingului personal.

Fondată de Bill Gates și Paul Allen în 1975, Microsoft a revoluționat lumea tehnologică prin lansarea sistemului de operare Windows, care a devenit standardul global pentru computere personale.

Compania nu se limitează doar la software; Microsoft este un jucător major și în domeniul hardware-ului, cu produse precum consola Xbox și tabletele Surface.

În plus, Microsoft și-a extins portofoliul prin achiziții strategice și dezvoltarea unor soluții cloud inovatoare, cum ar fi Azure, care sprijină afaceri din întreaga lume în migrarea și gestionarea infrastructurii IT.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Comisia Europeană va ajuta cu 10 miliarde de euro țările afectate de inundațiile recente

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi la Wroclaw (Polonia) un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune...

Android 15 ar putea fi lansat la jumătatea lunii octombrie

Google a finalizat dezvoltarea kit-ului Android 15 pe platforma Android Open Source Project (AOSP), dar lansarea oficială pentru dispozitivele Pixel încă necesită timp suplimentar. Android...

Momente grele pentru Duckadam! „Eroul de la Sevilla” a intrat în operație pe cord deschis

Fostul mare goalkeeper Helmut Duckadam, legendarul erou al Stelei din Liga Campionilor, traversează un moment extrem de complicat din punct de vedere medical. Helmut Duckadam...
Ultima oră
Pe aceeași temă