17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăInternaționalTrump își lansează propria platformă de criptomonede, The DeFiant Ones

Trump își lansează propria platformă de criptomonede, The DeFiant Ones

Donald Trump a anunțat joi lansarea unei noi platforme de criptomonede, numită The DeFiant Ones, după ce, în urmă cu câțiva ani, și-a creat propria rețea de socializare după ce a fost interzis pe Facebook și Twitter.

Anunțul a fost făcut de Donald Trump pe rețeaua sa socială Truth, unde fostul președinte a declarat că „americanii au fost exploatați de prea mult timp de marile bănci și de elitele financiare” și a îndemnat la unitate.

Trump nu a oferit detalii specifice despre proiectul său, dar fiii săi, Eric și Donald Jr., care conduc Trump Organization, au descris inițiativa ca fiind legată de „imobiliare digitale”.

Eric Trump a menționat în New York Post că platforma va oferi „garanții accesibile instantaneu”, termen utilizat în general pentru activele puse în schimbul împrumuturilor.

Trump și-a schimbat retorica privind criptomonedele

Deși în timpul președinției sale Trump a denumit criptomonedele drept o „escrocherie”, acum își schimbă radical poziția și se prezintă ca un susținător al monedelor digitale.

La sfârșitul lunii iulie, la o conferință din Nashville, a promis că, dacă va fi reales, va fi „președintele pro-inovație și pro-bitcoin” de care America are nevoie.

Această mișcare marchează un contrast puternic cu actuala administrație Biden, care favorizează reglementarea sectorului criptomonedelor. Documentele recente au dezvăluit că Trump deține între 1 și 5 milioane de dolari în eter, a doua cea mai mare criptomonedă după bitcoin.

Noua platformă a lui Trump se va baza pe principiile finanțelor descentralizate (DeFi), care permit efectuarea tranzacțiilor fără intermediari precum băncile, folosind tehnologia blockchain pentru a menține o evidență sigură a tranzacțiilor.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

iOS 18 s-a lansat. Interconectare mai bună între iPhone şi Android

Apple a lansat iOS 18 și iPadOS 18, aducând o serie de noi funcționalități pentru iPhone și iPad. iOS 18 s-a lansat Una dintre cele...

PAID anunță sprijin financiar pentru proprietarii afectați de inundațiile recente din estul României

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a declarat luni că este pregătit să despăgubească rapid și eficient proprietarii de locuințe asigurați, în urma...

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: vreme plăcută, dar cu ploi răspândite în aproape toată țara

În următoarele două săptămâni, România va experimenta o vreme predominant plăcută, conform prognozei publicate luni de ANM. Totuși, ploile vor fi frecvente în majoritatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă