12.9 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSocialColoane de kilometri în vămi și nervi întinși la maximum

Coloane de kilometri în vămi și nervi întinși la maximum

În vestul țării, oamenii au așteptat și 3 ore ca să treacă granița

Coloane de mașini pe doi, trei kilometri, claxoane, înjurături și nervi întinși la maximum. Așa arăta atmosfera în vama Nădlac 2, acolo unde cei întorși din minivacanța de Sfânta Maria, au așteptat și 3 ore, ca să poată trece frontiera.

Pe lângă cele șase artere de ieșire din oraș, alocate în mod normal autoturismelor, autoritățile au permis accesul acestora și pe ieșirile alocate tirurilor, pentru fluidizarea traficului.

Ca să mai tempereze aglomerația, angajații vamali au alocat două artere, folosite în mod obișnuit pentru intrarea în România, celor care vor să iasă din țară. Cu toate acestea, așteptarea a fost grea pentru copiii din mașini, pe o căldură de 40°C.

Polițiștii de frontieră recomandă șoferilor să consulte aplicația trafic online, unde pot vedea în timp real, care sunt timpii de așteptare și să aleagă punctele de trecere a frontierei, mai puțin aglomerate. În Vama Turnu, șoferii nu așteptau mai mult de jumătate de oră, în vreme ce prin vama Cenad, timpii de așteptare arătau circa o oră.

La ora 18.00, timpii de așteptare în vămile Salonta și Săcuieni erau de numai 10 minute, iar în vama Borș, de 20 de minute.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Acord între România și Serbia pentru înființarea unor institute culturale

Executivul a aprobat, miercuri, prin memorandum, începerea negocierilor pentru un acord între Guvernul de la Bucureşti şi cel de la Belgrad în vederea înfiinţării...

Contribuțiile la fondurile de pensii private Pilon II au atins un record în septembrie

Fondurile de pensii private Pilon II, care dețin poziția de cei mai mari investitori în acțiuni pe Bursa de Valori București (BVB), au atins...

România, salt important în clasamentul mondial FIFA după victoriile din octombrie!

Naționala României a urcat două poziții în clasamentul FIFA, ajungând pe locul 43, în urma celor două victorii din Nations League, împotriva Ciprului și...
Ultima oră
Pe aceeași temă