17.8 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSocialRestricții de circulație pentru camioane de mare tonaj în Ungaria

Restricții de circulație pentru camioane de mare tonaj în Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Ungaria, valabilă până marți

Ministerul Construcţiilor şi Transporturilor din Ungaria a informat despre restricţiile de circulaţie pentru camioanele de peste 7,5 t, instituite de autorităţile din această ţară în perioada 17-20 august.

În conformitate cu prevederile legale din Ungaria, în perioadele 17 august (ora 22.00, ora Ungariei) – 18 august (ora 22.00, ora Ungariei) şi 19 august (ora 22.00, ora Ungariei) – 20 august (ora 22.00, ora Ungariei), circulaţia camioanelor cu masa mai mare de 7,5 t este interzisă. Totuși, pe timpul nopții, în intervalul orar 22.00 – 06.00, Ministerul Transporturilor din Ungaria a decis să permită circulația camioanelor, mai precizează MAE. 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale Ambasadei României în Ungaria +36305356912, Consulatului General al României la Szeged +36306777980 şi Consulatului General al României la Gyula +36306357181.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet https://budapesta.mae.ro, https://szeged.mae.ro, https://gyula.mae.ro, respectiv https://www.mae.ro.

Pentru o informare corectă, privind timpii de aşteptare din punctele de trecere a frontierei româno-ungare, cetăţenii români pot accesa pagina ”Trafic on-line” a Poliţiei de Frontieră române la adresa www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Nicușor Dan, detalii despre referendum: Este necesară o prezenţă la urne de 30%

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat marţi că este necesară o prezenţă la urne de 30% pentru ca referendumul local să fie valid. Totodată, Biroul...

Apple reduce producția pentru noua serie de iPhone 16 cu 10 milioane de unități

Apple a redus comenzile de producție pentru noua serie de iPhone 16 cu aproximativ 10 milioane de unități, conform analistului chinez Ming-Chi Kuo. Această decizie...

FRF a înlocuit controversatul sponsor Nordis! Cine e noul partener

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat încetarea colaborării cu Nordis și semnarea unui nou parteneriat cu Moov Leasing, platforma digitală românească de leasing...
Ultima oră
Pe aceeași temă