16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaOperațiunea Kursk: Pasul decisiv pentru discuții „echitabile” cu Rusia

Operațiunea Kursk: Pasul decisiv pentru discuții „echitabile” cu Rusia

Un consilier al lui Zelenski spune că Ucraina nu are niciun interes să ocupe Kursk

Consilierul prezidențial, Mihailo Podoliak ,a declarat că incursiunea transfrontalieră a Kievului în regiunea Kursk a Rusiei este necesară, pentru a convinge Moscova să înceapă discuții de pace „echitabile”, în condițiile Kievului, scrie Reuters.

„Trebuie să provocăm înfrângeri tactice semnificative Rusiei”, a scris Mihailo Podoliak pe Telegram. „În regiunea Kursk, vedem clar cum instrumentul militar este folosit în mod obiectiv, pentru a convinge Federația Rusă să intre într-un proces de negociere echitabil”.

Ucraina a lansat un atac transfrontalier asupra Rusiei săptămâna trecută și a ocupat o parte din regiunea Kursk. Înalți oficiali ucraineni au spus, în mod repetat, că suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei ar trebui respectate pe deplin, în orice acord de pace.

Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022 și acum controlează aproximativ 18% din teritoriul său.

Deși Moscova acuză NATO că a susținut incursiunea Ucrainei pe teritoriul rusesc, o analiză a BBC afirmă că ofensiva din Kursk a luat prin surprindere nu doar Kremlinul, ci și oficialii de la Washington.

„Există un sentiment de admirație și de surpriză la Washington, față de mișcarea lui Zelenski”, scrie BBC, comentând că Joe Biden ar trebui, încă o dată, să își revizuiască planurile pentru acordarea ajutorului militar pentru Ucraina.

Asaltul ucrainean de la Kursk este cea mai mare incursiune în Rusia a unei armate străine de la al Doilea Război Mondial, potrivit analiștilor militari britanici. Acțiunea a ridicat o serie de întrebări urgente pentru Casa Albă, în special legate de extinderea unor granițe, trasate de Washington Ucrainei, privind utilizarea sistemelor de armament americane și ale NATO. Aceste granițe nu trebuie să depășească liniile roșii ale Rusiei, în ceea ce privește implicarea occidentală în război.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

România, printre ultimele în UE la colectarea deșeurilor electronice: doar 31,7% reciclate în 2021, față de ținta de 65%

România s-a clasat în 2021 printre ultimele țări din UE în ceea ce privește colectarea deșeurilor din echipamente electrice și electronice (DEEE), cu un...

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...

Minerii amenință cu proteste și declanșarea grevei generale din cauza legii pensiilor

Reprezentanții Federației Naționale Mine Energie intenționează să sesizeze Guvernul României cu privire la declanșarea unui conflict de muncă, care va fi urmat de acțiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU

  1. In ofensiva lor de la Kursk soldatii ucrainieni ucid in lupta, sau iau prizonieri, soldati rusi.
    Ca replica, gunoiul de Putin si ceilati rusnaci tembeli din subordinea lui, au ordonat raiduri aeriene impotriva populatiei civile ucrainiene!
    E clar de ce gunoiul de Putin si viermii lui pupincuristi din fruntea aramatei sovietice jegoase, indobitocite si infometate, vor fi judecati si condamnati pentru crime de razboi si crime impotriva umanitatii!
    E deja de rasul intregii planete faptul ca brava, fioroasa si superînzestrata armata putinista, cam de vreo 2 ani si vreo 4 luni se tot opinteste sa ”denazifice” prapadita Ucraina in 2 saptamani!:) Iar asta spune tot despre ”forta”, profesionalismul” , ”supertehnologizarea” si ultratembelizarea armatei putiniste populata de sclavi indobitociti de alcol si propaganda, ale caror vieti nu valoreaza nici 2 copeici ruginite in fața kaghebistului schizofrenic de la Kremlin.
    In tot timpul asta gunoaile planetei, rusii, s-au umplut de risicol si acum turbeaza de ciuda..! Au crezut ca razboiul de cucerire al Ucrainei va fi o simpla..plimbare de agrement si ca Occidentul va tremura de frica! Si cand colo Occidentul le da placute suedeze sistematic si sfidator si lui Putin si slugilor acestuia!!
    Asa se face ca ”mărețul” kaghebist schizofrenic care conduce Rusia. la fel ca si slugile lui pupincuriste gen Lavrov, Peskov etc, au ajuns un mascarici sclerozati care ameninta blufând isterizat si caraghiosi ca un chihuahua puchinos care se da Rotweilleri!:))
    Nici macar sclavii lui, populimea rusa indobitocita de cei 106 ani de comunism si kaghebism, nu mai cred amenintarile sclerozate, blufuri tembele cu care Putin si ai lui se dau in stamba ca proasta-n targ promițând o victorie..glorioasa!!
    Si Putin, si slugile lui pupincuriste la fel de schizofrenice ca el stiu foarte bine ca la prima arma nucleara pe care ar lansa-o in directia UE sau SUA, NATO ii ”prajeste” pe toti si scapa planeta de niste gunoaie!