16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSocialMetoda citațiilor false. Poliția avertizează asupra unei noi forme de înșelăciune

Metoda citațiilor false. Poliția avertizează asupra unei noi forme de înșelăciune

Poliția Română avertizează publicul cu privire la o creștere semnificativă a înșelătoriilor prin metoda „citațiilor false”, după ce sute de persoane au raportat astfel de incidente de la începutul anului.

Polițiștii subliniază importanța de a nu reacționa la solicitările din aceste mesaje false.

Recomandările lor sunt clare: nu sunați la numerele de telefon indicate, nu furnizați date personale sau financiare, nu descărcați fișiere atașate și nu accesați linkurile din mesajele suspecte.

Cel mai sigur este să ștergeți mesajul imediat.

Dacă ați căzut în capcană și ați oferit informații sau bani escrocilor, este crucial să depuneți o plângere la poliție. Anchetatorii asigură discreția necesară, chiar dacă unele dintre aceste escrocherii implică aspecte delicate, cum ar fi viața sexuală a victimelor.

Escrocii au perfecționat recent metoda, astfel încât citațiile false par din ce în ce mai autentice, incluzând ștampile, semnături și nume reale ale unor ofițeri și servicii de poliție.

Poliția reamintește că, în cazul unor suspiciuni reale de infracțiuni, autoritățile nu vor trimite citații prin email sau rețele sociale și nu vor solicita date bancare.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...

Portugalia: Trei pompieri au murit într-un incendiu care a mistuit o pădure

În Portugalia, trei pompieri și-au pierdut viața din cauza unui incendiu care a răvășit o pădure din partea de nord a țării. De câteva...

Nicolae Ciucă are un plan pentru relansarea industriei românești: „România produce”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul...
Ultima oră
Pe aceeași temă