22.1 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒEconomieEconomie internฤƒNumฤƒrul de PFA-uri noi a scฤƒzut la nivelul ลฃฤƒrii รฎn ultimul deceniu,...

Numฤƒrul de PFA-uri noi a scฤƒzut la nivelul ลฃฤƒrii รฎn ultimul deceniu, dar s-a dublat รฎn Capitalฤƒ

Analiza datelor din ultimii zece ani evidenศ›iazฤƒ o scฤƒdere generalฤƒ a numฤƒrului de PFA-uri รฎnfiinศ›ate la nivel naศ›ional, รฎnsฤƒ Bucureศ™tiul se distinge ca o excepศ›ie notabilฤƒ.

รŽn timp ce la nivel naศ›ional numฤƒrul PFA-urilor a scฤƒzut de la 43.000 รฎn 2013 la 39.000 รฎn 2022, Capitala a cunoscut o creศ™tere remarcabilฤƒ.

รŽn Bucureศ™ti, numฤƒrul de PFA-uri รฎnfiinศ›ate s-a dublat, de la aproximativ 4.600 รฎn 2013 la 9.100 รฎn 2022, consolidรขnd astfel poziศ›ia oraศ™ului ca lider naศ›ional รฎn acest domeniu.

Cluj, pe locul doi รฎn clasament

รŽn clasament, Clujul ocupฤƒ a doua poziศ›ie, cu un numฤƒr de PFA-uri care a crescut uศ™or, de la 2.200 รฎn 2013 la 2.500 รฎn 2023, reflectรขnd o tendinศ›ฤƒ ascendentฤƒ, similarฤƒ cu cea a Bucureศ™tiului.

Alte judeศ›e importante, precum Bihor ศ™i Timiศ™, au urmat o traiectorie descendentฤƒ, reducรขnd numฤƒrul de PFA-uri nou รฎnfiinศ›ate รฎn aceeaศ™i perioadฤƒ.

Aceste variaศ›ii regionale subliniazฤƒ dinamica diferitฤƒ a economiei locale, cu Bucureศ™tiul ศ™i Clujul care par sฤƒ atragฤƒ tot mai mulศ›i antreprenori, รฎn timp ce alte judeศ›e par sฤƒ รฎntรขmpine provocฤƒri รฎn menศ›inerea unui ritm similar de creศ™tere a iniศ›iativelor antreprenoriale.

Ziarul Financiar oferฤƒ cititorilor sฤƒi un grafic interactiv exclusiv, care prezintฤƒ un top al judeศ›elor din Romรขnia รฎn funcศ›ie de numฤƒrul de societฤƒศ›i de tip PFA

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roศ™ioru, nฤƒscut รฎn 1989, este un profesionist รฎn comunicare ศ™i mass-media din Bucureศ™ti. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, Narcis a avut diverse roluri รฎn mass-media, inclusiv editor web ศ™i specialist รฎn social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro ศ™i producฤƒtor video la Mediafax Group. A fost ศ™i redactor-ศ™ef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorialฤƒ ศ™i gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomฤƒ de master รฎn Tehnici de Comunicare ศ™i Producศ›ie Mass-Media de la Universitatea Dunฤƒrea de Jos din Galaศ›i, unde a obศ›inut ศ™i diploma de licenศ›ฤƒ รฎn Jurnalism.
Cele mai citite

ศ˜tefan Tรขrnovanu, eroul de la Salonic: โ€žNe-am apฤƒrat ca Arsenal, ca la handbal. Doar cฤƒ nouฤƒ ne-a ieศ™itโ€

FCSB a reuศ™it o victorie importantฤƒ cu 1-0 รฎn faศ›a lui PAOK Salonic รฎn Europa League, avansรขnd รฎn cursa pentru calificarea รฎn primฤƒvara europeanฤƒ. ศ˜tefan...

Cรขศ™tigarea pฤƒcii รฎn Ucraina

Dacฤƒ Ucraina doreศ™te sฤƒ adere la UE, va trebui, ca parte a criteriilor de aderare, sฤƒ implementeze aproximativ o sutฤƒ de mii de pagini...

Cum รฎncearcฤƒ Facebook sฤƒ atragฤƒ tinerii adulศ›i

Facebook, una dintre reศ›elele de socializare, a devenit cunoscutฤƒ drept platforma pฤƒrinศ›ilor ศ™i bunicilor, รฎn timp ce tinerii adulศ›i folosesc aplicaศ›ii foto ศ™i video...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ