18.1 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăEconomieBănci & AsigurăriO despăgubire record de 45.000 de euro a fost cea mai mare...

O despăgubire record de 45.000 de euro a fost cea mai mare plătită de un asigurator

Despăgubirea de peste 220.000 lei a fost acordată unui asigurat care deținea o poliță de asigurare de călătorie

Anul trecut, UNIQA Asigurări a plătit cea mai mare despăgubire din piața asigurărilor de călătorie din România, acordând o despăgubire în valoare de 45.000 de euro pentru acoperirea unor cheltuieli medicale în străinătate. 

Clientul asigurat a făcut o deplasare în SUA, unde a avut nevoie urgentă de asistență medicală și a beneficiat de consultații, analize complete, medicație și o tomografie computerizată. Polița pe care o încheiase la firma de asigurări, înainte de a pleca, l-a ajutat să plătească serviciile medicale, fără să fie implicat financiar. Compania de asigurări, prin partenerul său de servicii de asistență a decontat costurile, direct către unitatea medicală.


”Intervenția medicală nu a fost complicată, dar costurile serviciilor medicale în Statele Unite, în special cele de urgență, sunt foarte ridicate, justificând astfel valoarea despăgubirii”, a declarat Răzvan Neagu, Director Direcția Customer Care, UNIQA. În total, în 2023, UNIQA a înregistrat peste 1.300 de dosare de daună în baza asigurărilor de călătorie, iar principalele riscuri despăgubite au fost legate de îmbolnăvire, accidente și anularea călătoriilor.

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) a anunțat că membrii săi au plătit anul trecut despăgubiri de 7 milioane de lei, în baza asigurărilor de călătorie pentru cheltuielile cu anularea călătoriilor (storno), conform unei analize realizate la nivelul asociației, notează economica.net.

Aceste despăgubiri au fost acordate pentru acoperirea costurilor efectuate pentru transport, cazare și alte servicii turistice. Conform datelor colectate de companiile membre UNSAR, valoarea acestor tipuri de despăgubiri este în creștere față de anul 2022 cu 20% și cu peste 620% față de 2021.

„Având în vedere impactul financiar care poate fi generat de o anulare de călătorie, de o îmbolnăvire sau de un accident în străinătate, decizia de a achiziționa o asigurare de călătorie care să cuprindă și clauza storno poate face diferența”, a declarat Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți în cadrul UNSAR.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Huawei Nova 13 și Huawei Nova 13 Pro au fost prezentate

Huawei a prezentat oficial noua generație de smartphone-uri premium mid-range, Nova 13, care include două modele: Nova 13 standard și Nova 13 Pro. Deși...

Christine Boisson a murit la vârsta de 68 de ani din cauza unei boli pulmonare

Actrița Christine Boisson, cunoscută pentru rolul său din filmul "Emmanuelle", a murit luni la vârsta de 68 de ani din cauza unei boli pulmonare. Christine...

„Izolatul Putin” în noua ordine mondială

Summitul BRICS din Kazan, un oraș rusesc străvechi de la răscrucea Europei și Asiei, este, în aceste zile, ca un spectacol de jonglerie geopolitică....
Ultima oră
Pe aceeași temă