14.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSănătateAlexandru Rafila nu exclude ca premierul Ciolacu să-i ceară să renunțe la...

Alexandru Rafila nu exclude ca premierul Ciolacu să-i ceară să renunțe la funcție

Ministrul Sănătăţii vrea restabilirea credibilității sistemului de sănătate

Ministrul Rafila ia apărarea medicilor și spune că aceștia nu merită să fie atât de rău blamaţi, mai ales că “România are în plan să construiască multe spitale, care vor avea nevoie de personal medical profesionist”.

Cred că mai important decât o demisie, este problema legată de credibilitatea sistemului de sănătate şi, mai ales, a corpului medical. Pentru că au existat foarte multe voci, mai ales în primele 2-3 zile care au blamat corpul medical. Eu nu sunt de acord cu această chestiune, pentru că pune sub semnul întrebării foarte mulţi profesioniști care îşi fac treaba, pentru o situaţie care este absolut dezastruoasă, cea care a fost la Pantelimon şi o să vedem după pronunțarea instanței dacă este reală sau nu. Dar blamul care există pe corpul medical pe o anumită specialitate, de terapie intensivă, la oameni care au salvat foarte multe vieţi pe timpul pandemiei sau în cu totul alte ocazii, pentru mine a fost foarte apăsătoare şi este în continuare”, a declarat ministrul Sănătății la Antena 3.

Întrebat dacă se aşteaptă ca premierul Marcel Ciolacu să îi ceară demisia, ministrul Rafila a spus că nu exclude acest lucru. 

„Întotdeauna în politică este o astfel de posibilitate. Până în momentul de faţă, nu s-a solicitat, dar este o eventualitate pe care nu pot să o exclud”.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății a adăugat și că va susține mereu cadrele medicale, pentru că avem nevoie de profesioniști în sistemul medical.

„Poziția mea publică este întotdeauna şi va fi de susținere a corpului medical care îşi face datoria. Iar oprobriul, mai ales asupra medicilor anesteziști, a fost foarte puternic şi cred că situaţia asta ar trebui să ne pună pe gânduri, pentru că noi vom face multe spitale în România, care au nevoie de medici”, a completat ministrul Rafila.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență pentru a discuta escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu

Consiliul de Securitate al ONU va organiza miercuri o ședință de urgență pentru a aborda creșterea tensiunilor în Orientul Mijlociu, a anunțat președinția elvețiană...

Scădere semnificativă a înmatriculărilor de autoturisme în România în septembrie: Dacia, declin de peste 33%

Înmatriculările de autoturisme din România au scăzut din nou în septembrie, continuând tendința de declin marcată și în luna precedentă. România a înregistrat doar 8.975...

Două surori dintr-un centru de plasament, violate de nașul lor

Două surori, una de 12 ani, cealaltă de 14, din localitatea Cavnic, județul Maramureș, dintr-un centru de plasament, ar fi fost violate de nașul...
Ultima oră
Pe aceeași temă