21 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăPoliticăMarius Budăi(PSD) promite că salariile nu se vor reduce și pensiile nu...

Marius Budăi(PSD) promite că salariile nu se vor reduce și pensiile nu vor îngheța

Reducerea salariilor şi îngheţarea pensiilor nu vor fi posibile atât timp cât Partidul Social Democrat (PSD) face parte din Guvern, a declarat, marţi, fostul ministru al Muncii, deputatul Marius Budăi.

Potrivit acestuia, PSD nu va susţine nicio decizie care aduce austeritate şi suferinţă cetăţenilor români.

„Mânaţi de pornirile anterioare din guvernările strict ‘de dreapta’, colegii noştri de alianţă de la PNL par tot mai decişi să revină la abordarea distructivă a austerităţii. PNL anunţă că va susţine orice măsuri drastice propuse de Ministerul de Finanţe. Le transmitem, încă o dată, colegilor de alianţă că măsurile promovate în guvernările Băsescu – Boc (PDL, acum în PNL) şi PNL (Cîţu) – USR care aduc sărăcirea cetăţenilor români nu vor fi susţinute de PSD! Reducerea salariilor şi îngheţarea pensiilor nu va fi posibilă atât timp cât PSD face parte din guvern! Nu vom susţine nicio decizie care aduce austeritate şi suferinţă cetăţenilor români!”, a afirmat Budăi.

Budăi vrea dezvoltare și prosperitate pentru toți cetățenii români

Budăi, care este şi prim-vicepreşedinte al filialei din Botoşani a PSD, a subliniat că social-democraţii „sunt deschişi la discuţii care să aducă dezvoltare şi care să genereze prosperitate pentru toţi cetăţenii români”.

„Guvernul Ciolacu a demonstrat că ştie să găsească soluţii şi să implementeze politici publice care să aducă dezvoltare. Suntem susţinătorii dialogului social şi de aceea spunem că aceste decizii se iau, neapărat, în urma consultărilor cu partenerii sociali”, a adăugat Budăi.

CASS pentru pensiile peste 4.000 de lei. Budăi: E o propunere PNL, PSD se opune

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a afirmat, luni, că PNL a depus la Senat un proiect de lege care propune aplicarea Contribuției de Asigurări Sociale de Sănătate (CASS) la pensiile care depășesc pragul de 4.000 de lei, măsură pe care PSD nu o susține.

,,Propunere PNL: CASS pentru Venituri Peste 4.000 de Lei! Un proiect de lege recent depus la Senat propune aplicarea Contribuției de Asigurări Sociale de Sănătate (CASS) la pensiile care depășesc pragul de 4.000 de lei. Însă, acesta nu se bucură de susținere unanimă. PSD face front comun și declară răspicat că se va opune acestui proiect, apărând interesele părinților și bunicilor noștri . Această inițiativă vine din partea acelorași politicieni care au decis înghețarea pensiilor în 2021, provocând nemulțumire în rândul seniorilor. Contradicțiile sunt evidente din partea PNL: pe de o parte fac promisiuni cu neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei, iar pe de alta se propune o suprataxare a celor care depășesc 4.000 de lei. Din punctul meu de vedere, aceste contradicții denotă o doză destul de mare de neseriozitate a PNL în politicile adresate pensionarilor.”, a notat Marius Budăi pe pagina sa de Facebook.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Kelemen Hunor își explică decizia de a candida din nou la prezidențiale, după ce inițial a spus că nu o va face

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a revenit asupra deciziei de a nu mai candida la Președinția României, explicând motivele pentru care a ales să intre...

Piața IT din România încetinește: Angajările scad și salariile încep să se stabilizeze

Piața locală de IT a început să își piardă ritmul de creștere, cu o scădere semnificativă a numărului de angajați în companiile de top,...

Ministrul Mediului: Se așteaptă o noapte grea. Numărul de salvatori a fost suplimentat

Ministrul Fechet a declarat că atenția autorităților se mută spre nord, unde sunt avertizări de viituri la noapte Ministrul Mediului, Mircea Fechet a declarat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă