13.4 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăInternaționalGrecia cere ajutor: România, Italia, Franţa și Cehia trimit salvatori

Grecia cere ajutor: România, Italia, Franţa și Cehia trimit salvatori

Autorităţile greceşti solicită ajutorul UE pentru stingerea incendiilor din apropiere de Atena

Într-un comunicat al Comisiei Europene, purtătorul de cuvânt, Balazs Ujvari a declarat că „Mecansimul Protecţiei Civile al UE a fost activat la cererea autorităţilor greceşti”. Patru state membre UE au anunţat că trimit ajutoare, mai exact România, Italia, Franţa și Cehia, se mai precizează în comunicat.

Riscul în zonă rămâne extrem de ridicat, iar condiţiile meteorologice extreme se anunţă dificile întreaga săptămână în Grecia, deosebit de vulnerabilă la incendii de pădure. Temperaturi de 39°C şi rafale de vânt de peste 50 de kilometri pe oră erau aşteptate în regiune, potrivit servicilor meteorologice. Franţa a anunţat că trimite 180 de pompieri şi salvatori din cadrul Securităţii Civile, 55 de vehicule şi un elicopter, care se afla în tranzit. Această operaţiune nu afectează protecţia Franţei, a dat asigurări ministrul demisionar de Interne, Gérald Darmanin.

În total, 670 de pompieri şi 183 de vehicule au fost desfăşurate la periferia Atenei, iar 32 de avioane survolau zona, potrivit ministrului grec al Protecţiei Civile, Vassilis Kikilias. Patruzeci de incendii au izbucnit în Grecia începând de sâmbătă după-amiază.

Autoritățile spun că flăcările au depășit uneori 25 de metri înălțime. Protecţia Civilă elenă a ordonat luni evacuarea a zeci de orașe de la periferia nord-estică a Atenei.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Dopamina politicii sau genetica minciunii

Oamenii politici care nu-și recunosc greșelile, devin antipatici. Tac sau își raționalizează răspunsul, se uită în jur și-și recalibrează discursul. Avem un recul când...

Netanyahu spune că Israelul se confruntă cu un război pe șapte fronturi

Netanyahu a afirmat că Israelul are dreptul să se apere și că nu îi va uita pe cei 101 ostatici pe care îi va...

Oglinda uscată a Moldovei: peste jumătate dintre locuitori, nu au apă potabilă

Datele INS arată că 1.800 de şcoli şi grădiniţe nu au acces la reţeaua de apă Cel mai recent raport al Institutului Naţional de Statistică...
Ultima oră
Pe aceeași temă