16.7 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaTrupele lui Kadîrov, capturate de ucraineni

Trupele lui Kadîrov, capturate de ucraineni

Soldații lui Kadîrov au o valoare deosebită pentru orice război, în schimbul de prizonieri, deoarece negociatorii ruși îi iau primii, spun ucrainenii

Zeci de luptători loiali liderului cecen Ramzan Kadîrov, au fost capturați de forțele ucrainene, în timp ce încercau să fugă de pe linia frontului, scrie Newsweek.
Apti Alaudinov, de la unitatea cecenă Akhmat care luptă pentru Rusia, a devenit primul comandant rus care a recunoscut pierderile Moscovei, în urma loviturii surpriză a Ucrainei din 6 august.

„Oamenii noștri au murit, acesta este un fapt. Inamicul a intrat în mai multe așezări”, a declarat Alaudinov, un aliat al lui Kadîrov, într-un videoclip publicat de agenția independentă rusă Agentstvo, care a menționat că forțele speciale cecene au fost în regiunea Kursk din luna aprilie.

„Luptătorii lui Kadîrov ar putea fi valoroși pentru orice viitor schimb de prizonieri”, se arată în postarea unui proiect ucrainean de a ajuta militarii ruși care nu vor să lupte în război. În postarea inițiatorilor proiectului „Vreau să trăiesc” , de pe canalul de Telegram , apare un videoclip cu aproximativ 30 de oameni în uniformă militară într-o curte, unii stând, alții în picioare. Trei au fost întrebați de unde sunt și ei au răspuns la rândul lor „din Groznîi”. Aceasta este capitala republicii majoritar musulmane din Caucazul Rusiei, pe care Kadîrov o conduce cu o mână de fier.

„Grupurile de raid i-au prins pe acești kadîroviți adânc în spatele graniței”, se arată în textul de lângă postarea video. „Au spus că încearcă să evadeze pentru a nu fi capturați, deoarece Ramzan Kadîrov a declarat că luptătorii lui Akhmat nu se vor preda”. În postarea de pe Telegram se mai afirmă că luptătorii „nici măcar nu au încercat să reziste” și că trupele lui Kadîrov „au o valoare deosebită pentru orice război de schimb de prizonieri, deoarece negociatorii ruși „îi iau primii”.

„Au luat decizia corectă de a nu se angaja în luptă și de a se preda voluntar, salvându-și viețile”, se mai spune în postare, menționându-se că dorința lui Kadîrov de a-și proteja oamenii, îi costă scump pe ruși.

„Dacă ar fi apărat granița și nu s-ar fi ascuns în spatele recruților”, incursiunea Ucrainei „ar fi fost imposibilă”, se mai arată în postare. Ucrainenii au declarat că trupele au fost capturate de Brigada 225 Separată de Asalt a Ucrainei.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Casa Albă: Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova

Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova, chiar dacă a "lucrat energic" în acest sens, a reacţionat luni un purtător de...

Creșteri record de profit pentru câteva sectoare din România. În top, construcțiile, IT-ul și cercetarea

Ritmul de creştere a variat de la aproa­pe 80% la circa 165% În ultimii cinci ani, 15 sectoare din economia României au înregistrat creșteri semnificative,...

Gigi Becali, reacție după decesul tatălui lui Adrian Șut. „Și mie mi-a murit tatăl. A murit, l-am îngropat, la revedere”

Gigi Becali, patronul FCSB, a avut o reacție controversată în legătură cu absența mijlocașului Adrian Șut, care și-a pierdut recent tatăl. Gigi Becali, reacție controversată Becali...
Ultima oră
Pe aceeași temă