17.7 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăInternaționalMasoud Pezeshkian reamintește că Iranul are „ dreptul să răspundă” oricărui agresor

Masoud Pezeshkian reamintește că Iranul are „ dreptul să răspundă” oricărui agresor

Preşedintele iranian Masoud Pezeshkian a declarat luni seară că ţara sa are „dreptul să răspundă” oricărei agresiuni împotriva sa, într-o discuţie telefonică cu cancelarul german Olaf Scholz, care l-a îndemnat să evite escaladarea în Orientul Mijlociu, potrivit lemonde.fr.

„Deşi pune accent pe rezolvarea problemelor prin negociere, Iranul nu va ceda niciodată presiunilor, sancţiunilor şi constrângerii, ci consideră că are dreptul de a răspunde agresorilor în conformitate cu standardele internaţionale”, a spus preşedintele Pezeshkian, potrivit unui comunicat publicat de agenţia de presă oficială Irna după convorbirea telefonică cu liderul german.

Massoud Pezeshkian este noul președinte al Iranului. Promite „unitate și coeziune”

Massoud Pezeshkian a fost ales noul președinte al Iranului, învingându-l pe rivalul conservator Saeed Jalili, conform BBC. Pezeshkian a obținut 53,3% din cele peste 30 de milioane de voturi numărate, în timp ce Jalili a acumulat 44,3%.
Al doilea tur de scrutin al alegerilor din Iran a avut loc după ce niciun candidat nu a reușit să obțină majoritatea în primul tur al alegerilor din 28 iunie, care a înregistrat o prezență scăzută la vot de 40%.

Alegerile au fost organizate după moartea fostului președinte Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter în mai. Ministerul iranian de Interne declarase anterior că Pezeshkian era în frunte, estimând o prezență la vot de aproximativ 50%.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Trei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează sesizările

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai înaltă funcție în stat. În cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidați până acum Sâmbătă...

Trei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează sesizările

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai înaltă funcție în stat. În cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidați până acum Sâmbătă...

PSD vrea reducerea taxării cu 5 procente pe salariile mici și medii. Câți bani ar rămâne în buzunarele românilor

Ministrul Adrian Câciu a declarat că măsura ar duce la creșterea puterii de cumpărare a românilor și la competitivitatea companiilor Ministrul investițiilor și proiectelor europene,...
Ultima oră
Pe aceeași temă