13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăInternaționalAtacul ucrainenilor în regiunea Kursk, o urgență la nivel federal în Rusia

Atacul ucrainenilor în regiunea Kursk, o urgență la nivel federal în Rusia

Ministerul rus pentru Situații de Urgență a anunțat vineri că situația din regiunea Kursk a fost oficial recunoscută ca o urgență la nivel federal.

Decizia de a instaura starea de urgență la nivel federal în Rusia urmează măsurii adoptate miercuri de guvernatorul interimar al regiunii Kursk.

Acesta a instituit starea de urgență în zonele de frontieră cu Ucraina, în urma unei incursiuni majore a forțelor ucrainene, conform agențiilor Reuters și EFE.

Situația rămâne ”dificilă” în regiunea Kursk

Aleksei Smirnov, guvernatorul interimar al regiunii Kursk, a admis vineri că situația rămâne dificilă în regiune, după ce trupe ucrainene au intrat marți pe teritoriul rus și nu au putut fi respinse dincolo de graniță.

A fost implementat un sistem de asistență pentru persoanele forțate să se strămute, a transmis Smirnov pe Telegram.

În același timp, Ministerul rus al Apărării a confirmat că operațiunile pentru respingerea trupelor ucrainene aflate pe teritoriul rus sunt în plină desfășurare.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă