16.7 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăInternaționalPutin a convocat o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate

Putin a convocat o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate

Președintele rus Vladimir Putin a convocat miercuri o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al Rusiei, relatează canalul rusesc de Telegram Brief, citând o sursă familiarizată cu situația.

Înainte de această reuniune, Vladimir Putin va avea o întâlnire cu membrii guvernului, a precizat aceeași sursă.

Consiliul de Securitate include șefii principalelor instituții de forță, președinții ambelor camere ale parlamentului rus (Duma de Stat și Consiliul Federației), ministrul de externe Serghei Lavrov, fostul președinte Dmitri Medvedev, care în prezent este secretar adjunct al consiliului, și secretarul acestuia, Serghei Șoigu, fost ministru al apărării, conform publicației The Moscow Times.

Consiliul de Securitate, pe tema războiului din Ucraina

Ministerul rus al Apărării a anunțat miercuri că luptele pentru respingerea trupelor ucrainene, care au intrat cu o zi înainte în regiunea de frontieră Kursk, continuă pentru a doua zi consecutiv, notează agențiile EFE și Reuters.

Potrivit cunoscutului blogger militar rus Rîbar, trupele ucrainene s-ar fi fortificat în trei localități din Kursk, unde ar fi intrat aproximativ 400 de combatanți.

De asemenea, alți 2.000 de militari ucraineni ar staționa la frontieră.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Portugalia: Trei pompieri au murit într-un incendiu care a mistuit o pădure

În Portugalia, trei pompieri și-au pierdut viața din cauza unui incendiu care a răvășit o pădure din partea de nord a țării. De câteva...

Nicolae Ciucă are un plan pentru relansarea industriei românești: „România produce”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul...

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...
Ultima oră
Pe aceeași temă