17 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăPoliticăRusia a anunţat expulzarea unui angajat al ambasadei Republicii Moldova la Moscova

Rusia a anunţat expulzarea unui angajat al ambasadei Republicii Moldova la Moscova

Rusia a anunțat expulzarea unui angajat al ambasadei Republicii Moldova la Moscova ca măsură de retorsiune în urma expulzării unui diplomat rus de la Chișinău.

Ministerul rus de Externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri moldovean, Alexandru Chetraru, pentru a-i comunica faptul că un membru al ambasadei moldovenești a fost declarat „persona non grata”.

În comunicatul ministerului, Moscova a exprimat un protest vehement față de „continuarea demersurilor ostile ale guvernului de la Chișinău împotriva Rusiei”.

Aceste măsuri reflectă tensiunile în creștere dintre cele două state și subliniază impactul politic al deciziilor diplomatice reciproce.

Săptămâna trecută, Republica Moldova a expulzat un diplomat rus după dezvăluirea unui nou caz de spionaj în care sunt implicaţi şi doi oficiali moldoveni arestaţi ca suspecţi de trădare. Unul din cei doi era angajat al parlamentului de la Chişinău, iar celălalt al poliţiei de frontieră, notează Agerpres.

Ei sunt acuzaţi că au transmis Rusiei informaţii sensibile începând din 2023.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Kelemen Hunor îl îndeamnă pe Klaus Iohannis să devină senator, după modelul Ion Iliescu, la terminarea mandatului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi seara, că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, poate deveni senator, cu derogare în Parlament, la fel...

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...
Ultima oră
Pe aceeași temă