14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportLiberalii si democratii schimba replici de la distanta

Liberalii si democratii schimba replici de la distanta

Dupa o scurta perioada de respiro, liberalii si democratii au pornit iar sa se “incaiere” prin declaratii. Ziua aleasa: sambata. Dupa tiparul deja cunoscut, reprezentantii celor doua tabere s-au pornit sa tulbure apele intr-o zi de weekend, cand considera, probabil, ca declaratiile lor pot ajunge mai usor la public.
Daca democratii l-au “tintit”, prin intermediul vicepresedintelui PD Cezar Preda, pe ministrul Gheorghe Flutur, de-abia scapat de motiunea simpla a opozitiei, liberalii si-au indreptat sagetile spre tinta lor preferata: presedintele Traian Basescu. Pe langa “vocalul” de serviciu Ludovic Orban, a fost trimis la inaintare si deputatul de Buzau George Scutaru.

Preda: Flutur este “un demagog” si “o mare dezamagire”

De la Buzau, vicepresedintele PD Cezar Preda a tinut sa-i transmita, sambata, liberalului Gheorghe Flutur un mesaj clar: scaunul sau a fost salvat doar temporar, pentru a nu face jocul opozitiei si nu pentru ca intr-adevar si-a indeplinit atributiile de ministru al Agriculturii. Catalogandu-l pe Flutur ca fiind “un demagog” si “o mare dezamagire”, Preda a precizat ca, prin pozitia de a respinge motiunea simpla initiata de PSD si PRM, democratii au vrut sa arate ca nu acorda un vot de blam unui ministru atunci cand vrea opozitia. “Cei care ii pot da un vot de blam ministrului Flutur sunt opozitia si coalitia”, a punctat Preda, adaugand insa ca “Flutur are probleme” din cauza “dorintei si ambitiei de a-si face imagine in detrimentul unei coordonari eficiente”. “Este demagog, pentru ca de la instalarea domniei sale in functie a acaparat politic responsabilitatile la majoritatea directiilor agricole si silvice din Romania. Si-a asumat politic responsabilitatea primului val de gripa aviara si, cand nu i-a mai reusit un joc de imagine, a incercat si incearca in continuare sa gaseasca vinovati in esaloanele doi si trei. Aceasta este demagogie”, a afirmat Preda. Totodata, el i-a transmis ministrului Agriculturii un mesaj de avertizare: “Nu trebuie sa rasufle nimeni usurat pentru ca a picat motiunea. Gripa aviara avem in continuare, probleme in agricultura avem in continuare, iar Flutur trebuie sa lase jocul de imagine si fuga de responsabilitate”.

Zid penelist in jurul ministrului

Reactia liberalilor la declaratiile lui Preda a venit cu promptitudine. Primul care a ripostat a fost chiar “acuzatul”, ministrul Gheorghe Flutur. Acesta a respins afirmatiile vicepresedintelui democrat, catalogandu-le ca “declaratii de weekend”, care “nu fac decat sa incurce actul de guvernare”. Totodata, Flutur a tinut sa aprecieze ca punctul de vedere exprimat de Cezar Preda nu coincide cu cel al PD. Apoi a venit randul organizatiilor teritoriale sa faca zid in jurul demnitarului PNL. In vreme ce organizatia PNL Neamt anunta ca se solidarizeaza cu ministrul Gheorghe Flutur, organizatia PNL Suceava le cerea democratilor sa-si clarifice “oficial” pozitia.

Orban si-a reluat atacurile la presedinte

Tot de la Buzau, Ludovic Orban, presedintele PNL Bucuresti, si-a amintit de “misiunea” sa: atacarea presedintelui Traian Basescu. Cu forte sporite dupa saptamanile de “armistitiu”, Orban s-a apucat sa comenteze ca vizita la Paris a sefului statului “nu a fost un succes”.
Secondat de deputatul de Buzau George Scutaru, seful PNL Bucuresti s-a apucat apoi sa-si dea cu parerea despre situatia politica. “De trei saptamani scena politica e mult mai linistita”, a spus Scutaru, precizand si ceea ce considera el ca a fost motivul: “Traian Basescu nu a mai avut timp de activitati politice majore si a trebuit sa se ocupe mai ales de sanatatea domniei sale”. Ludovic Orban a profitat insa de ocazie si le-a oferit celor prezenti o noua mostra de politica la nivel “inalt”: “S-ar putea sa fie si din cauza faptului ca doamna Udrea nu a avut acces la spital si nu a mai putut sa…” Iar declaratiile “elevate” nu s-au oprit aici. “Stiu ca e de la Buzau, de la Plescoi. Nu stiu insa daca e un produs mai bun sau mai prost decat carnatii de Plescoi”, a “glumit” Orban, referindu-se la fosta sa colega de partid Elena Udrea.
A fost randul democratilor sa reactioneze la declaratiile partenerilor de coalitie. Cristian Radulescu, liderul grupului PD din Camera Deputatilor, a replicat ca Ludovic Orban face “politica de cartier”, iar declaratiile “artagoase” ale acestuia au menirea de a-l face sa fie “bagat in seama”.

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă