26.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăEconomieAutoAsemănarea dintre chinezi și români, dezvăluită de șeful unei companii auto suedeze

Asemănarea dintre chinezi și români, dezvăluită de șeful unei companii auto suedeze

Secrete dezvăluite ale succesului pe care îl au în China noile automobile de ultimă generație, așa numitele mașini software

Unul dintre șefii Polestar, o companie suedeză, dar deținută de Geely, care produce mașini exclusiv în China, dezvăluie care ar putea fi explicația acestui succes.  

Chinezii cumpără mașini electrice și mașini ultrasofisticate pe bandă rulantă, indiferent că sunt mărci mai scumpe sau mai ieftine. Dar în spatele unei piețe dinamice, stau unele obiceiuri locale.

„În China, oamenii folosesc mașinile în locul caselor. Mulți nu au o casă mare, luxoasă”

Lutz Stiegler, senior director Polestar

„Chinezii stau în mașinile lor, adesea în ambuteiaje, în trafic. Nici nu sunt preocupați prea mult de caracteristicile dinamice ale mașinii, ei sunt mai interesați de abilitățile de entertainement ale mașinii”, mai spune Lutz Stiegler, senior director Polestar, într-un interviu, acordat Automotive News.

Acesta este motivul pentru care mașina „devine software-defined vehicle, din perspectiva divertismentului”, mai spune șeful Polestar. „Această descriere amintește izbitor de o parte importantă a cumpărătorilor de automobile din România, care dau sume uriașe pe mașini premium sau chiar de lux, deși locuiesc într-o garsonieră sau într-un apartament insuficient pentru numărul membrilor familiei”.

Lutz Stiegler mai spune că noile mașini definite de software, sunt cruciale pentru dezvoltarea pieței auto în China, pentru că ele satisfac cerințele clienților din mai multe puncte de vedere. Cu ajutorul unor tehnologii de ultimă oră, mașinile vor avea tot mai multe valențe și vor stimula vânzările.

Specialiștii din industria auto susțin fără ezitare această explicație a succesului pe care mașinile îl au în China. Ei spun că posibilitatea de actualizare online, oferirea de funcții noi, pe bază de abonament, la fel ca la un telefon, sunt oportunități pe care clienții le caută și le apreciază, iar în China acest lucru se petrece mai mult decât oriunde, notează profit.ro. Marca Polestar, apărută ca o alternativă electrică și de lux la mașinile Volvo, va continua să investească în noile tehnologii, chiar dacă, pentru moment, se confruntă cu o cerere mai scăzută din partea pieței, cel puțin în Europa și SUA.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

România, tot mai aproape de eliminarea vizelor pentru SUA: rata de respingere a cererilor de viză scade sub 3%

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent că România a atins un prag esențial pentru admiterea în programul Visa Waiver al Statelor Unite, subliniind că...

Emisiune de titluri de stat Fidelis cu dobânzi atractive pentru investitori, din 2 octombrie

Ministerul Finanțelor a lansat o nouă emisiune de titluri de stat Fidelis, destinată investitorilor persoane fizice, care se desfășoară între 2 și 11 octombrie....

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...
Ultima oră
Pe aceeași temă