15.5 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăScăderi la Bursa de Valori București pe fondul volatilității globale

Scăderi la Bursa de Valori București pe fondul volatilității globale

Scăderile semnificative ale burselor la nivel mondial, cauzate de deteriorarea condițiilor economice din SUA și de incertitudinile legate de modelele de business ale companiilor din domeniul AI, au impactat și Bursa de Valori București.

Indicele principal BET, care reflectă evoluția celor mai tranzacționate 20 de acțiuni de la Bursa de Valori București, a scăzut cu 2% în primele minute ale ședinței de luni, potrivit Ziarului Financiar, ajungând la 17.955 de puncte, conform datelor de pe bvb.ro.

Acțiunile Băncii Transilvania, cea mai mare bancă din România, au scăzut cu 4%, ajungând la 27,5 lei pe tranzacții de 5 milioane de lei. De asemenea, Petrom a înregistrat o scădere de 2%, MedLife a scăzut cu 5%, iar Transelectrica a pierdut 6%.

Piețele europene, marcate de volatilitate globală

Acțiunile europene sunt așteptate să înceapă noua săptămână de tranzacționare în teritoriu plat sau negativ, pe fondul unei volatilități globale continue.

Indicele FTSE al Marii Britanii este prognozat să deschidă cu 3 puncte mai sus, la 8.165, în timp ce indicele german DAX este așteptat să deschidă cu 59 de puncte mai jos, la 17.591. Indicele francez CAC 40 este estimat să scadă cu 17 puncte la 7.219, iar FTSE MIB din Italia să scadă cu 139 de puncte la 32.009, conform datelor IG citate de CNBC.

Începutul modest al principalelor piețe europene vine în contextul unei volatilități globale accentuate; contractele futures pe bursele din SUA au scăzut duminică seara, după o săptămână turbulentă pe Wall Street, în care Nasdaq Composite a intrat în teritoriu de corecție.

De asemenea, piețele din Asia-Pacific au continuat să se deprecieze peste noapte.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Un întreg departament a demisionat! „Toți cei 25 de membri au plecat”

Potrivit unui raport Bloomberg, întreaga echipă de 25 de membri ai diviziei Annapurna Interactive a demisionat după ce încercările lor de a se scinda...

Prețurile locuințelor noi din China înregistrează cea mai mare scădere din ultimii nouă ani

Prețurile locuințelor noi din China au înregistrat în august cel mai accentuat declin din ultimii peste nouă ani, potrivit datelor oficiale, întrucât măsurile de...

Ajutoare financiare de 10.000 de lei de gospodărie și bani suplimentari pentru familiile celor decedați în urma indundațiilor

Guvernul a anunțat în ședința de guvern adoptarea unui proiect de hotărâre prin care fiecare familie afectată de inundații va primi 10.000 lei și...
Ultima oră
Pe aceeași temă