20 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăPoliticăRareș Bogdan desprinde PNL de agenda PSD și cheamă la alianță partidele...

Rareș Bogdan desprinde PNL de agenda PSD și cheamă la alianță partidele de dreapta

Prim-vicepreședintele PNL a acuzat PSD că „a adus doar sărăcia pentru români”

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a vorbit sâmbătă seara, la Antena 3 CNN, despre o posibilă reorientare a liberalilor și posibile noi alianțe cu USR, REPER, PMP si Forța Dreptei. „Până acum, stânga doar a împărțit sărăcia”, a declarat liderul PNL. Rareș Bogdan este convins că agenda liberalilor ar putea fi „îmbrățișată” de partidele de dreapta.

„Considerăm că după 35 de ani, România are nevoie de reforme profunde. Dacă PSD este capabil să facă aceste reforme, putem sta de vorbă. Deocamdată, cei care au anunțat reforme similiare din punct de vedere administrativ, din punct de vedere politic, economic și multe altele, au fost cei de dreapta. Până acum, stânga doar a împărțit sărăcia sau ceea ce a adunat dreapta. Noi avem o agendă pe care o punem pe masă. Suntem convinși că forțele de dreapta o vor îmbrățișa, fie că vorbim despre REPER-ul domnului Cioloș, despre USR-ul doamnei Lasconi și a domnului Drulă, despre PMP sau Forța Dreptei”, a mai afirmat Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL spune că se „bazează” pe Elena Lasconi că îl va susține pe Nicolae Ciucă la prezidențiale, pentru „impunerea unui președinte de dreapta în România”.

„Mă bazez pe doamna Lasconi pentru ultima săptămână din noiembrie și prima săptămână din decembrie că va fi alături de liderul PNL, Nicolae Ciucă, pentru a reuși impunerea unui președinte de dreapta în România”.

Rareș Bogdan a mai declarat că alianța cu PSD a fost din necesitate, nu din simpatie.

„Am făcut această alianță cu PSD la guvernare nu din simpatie unii față de ceilalți, probabil nici dânșii nu ne simpatizează foarte mult, dar nici noi pe dânșii. Dar, pentru momentul istoric actual, credem că a fost cea mai bună soluție pentru a avea stabilitate, pentru a nu duce România într-o criză politică profundă, având în vedere că deja erau crize succesive care afectau România: vorbim de criza covid și post covid, criza energetică care a zdrobit economii mult mai puternice decât a României, vorbim de criza războiului din Ucraina”, a mai declarat Rareș Bogdan.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Angel Tîlvăr și drona prietenoasă – când Kalinka răsună la stână!

Întrebat de ce Armata nu a doborât dronele rusești intrate duminică în spațiul aerian românesc, Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr a precizat: „Nu aveau...

PMP și Forța Dreptei fac alianță și îl susțin pe Ludovic Orban la prezidențiale

Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi partidul Forţa Dreptei (FD) au anunţat, luni, că formează o alianță în perspectiva alegerilor parlamentare și prezidențiale de la...

Noua Comisie Europeană: Lupte politice, demisii surprinzătoare și acuzații de inechitate de gen în echipa Ursulei von der Leyen

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va prezenta marți, la Strasbourg, noua echipă de comisari și distribuirea portofoliilor acestora, după săptămâni de negocieri...
Ultima oră
Pe aceeași temă