15.5 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăInternaționalUn fulger a lovit pe o plajă de pe coasta adriatică a...

Un fulger a lovit pe o plajă de pe coasta adriatică a Italiei: Trei persoane rănite

Cel puţin trei persoane au fost rănite, sâmbătă, de un fulger care a lovit o plajă aglomerată de pe coasta adriatică a Italiei, a anunţat presa locală, conform celor de la barrons.com.

Una dintre persoanele afectate a fost rănită grav.

Fulgerul a lovit o plajă din apropiere de Alba Adriatica, în regiunea Abruzzo, imediat după ora prânzului, potrivit presei, care a estimat numărul persoanelor afectate între trei şi şapte.

Fotografiile postate pe reţelele de socializare arată salvatorii înghesuindu-se în jurul a ceea ce pare a fi o femeie pe o targă pe plajă.

Potrivit agenţiei italiene de presă ANSA, unul dintre răniţi a fost transportat cu elicopterul la un spital din apropiere. Departamentul de protecţie civilă a avertizat sâmbătă cu privire la condiţii meteorologice instabile în centrul Italiei, cu furtuni dispersate şi „activitate electrică frecventă”.

Furtuni cu intensitatea unui uragan au lovit România

30 de localităţi din Maramureş au fost afectate de furtuna care a lovit cu puterea unui uragan. Fulgerele au împânzit cerul şi au făcut şi victime. Un bărbat care era cu animalele pe deal nu a mai avut timp să se adăpostească si a fost ucis de trăsnet, potrivit Antena 3.

În Sighetul Marmaţiei, vijelia a smuls acoperişuri si bucăţi din faţadele blocurilor şi le-a purtat prin aer sute de metri. Şi copacii au fost doborâţi de vânt peste maşinile parcate. Un bărbat a fost rănit de o prelată luată de rafale. A fost transportat la spital cu răni la cap.

Furtuna a dat peste cap şi mersul trenurilor
Un bărbat de 50 de ani și mama lui de 74 de ani au fost salvaţi de salvamontisti după ce s-au aventurat pe munte si au ramas blocati in furtuna. Vijelia a luat pe sus un pod de lemn care face legătura între două localităţi. Ca să ajungă în Baia Mare la serviciu multi localnici fac un ocol de patru kilometri. Rafalele puternice au transformat o cabană într un schelet. Oameni din 20 de localiăţi au rămas în beznă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

VIDEO. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, despre salariile de la PRO TV

Într-o ediție recentă a emisiunii „La Măruță”, chefii Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, care au revenit la MasterChef după o perioadă la...

Debut pentru Horațiu Moldovan la Sassuolo! Cum s-a descurcat portarul român la primul meci în Serie B

Horațiu Moldovan a avut un debut promițător pentru Sassuolo în Serie B, demonstrând că decizia sa de a refuza convocarea la echipa națională pentru...

Camila Giorgi a revenit după o absență misterioasă de 6 luni!

După ce a fost „dată dispărută” timp de șase luni, Camila Giorgi a revenit la Roma, iar avocatul său a dezmințit zvonurile conform cărora...
Ultima oră
Pe aceeași temă