12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSubventii pentru formarea profesionala a angajatilor

Subventii pentru formarea profesionala a angajatilor

Firmele care organizeaza pentru personalul angajat programe de formare profesionala beneficiaza de subventionarea din bugetul de somaj a jumatate din cheltuieli. Aceasta facilitate se acorda in urma modificarilor recente ale Legii nr. 76/2000.
Dumitru Pelican, director executiv al Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca – AMOFM, a declarat ca aceasta institutie organizeaza in ziua de 18 octombrie a.c., ora 10, o selectie de oferte pentru angajatorii care organizeaza programe de formare profesionala pentru propriii angajati.
Data limita a documentatiei este 17 octombrie, ora 16.30. Directorul Pelican a precizat ca AMOFM acorda o suma reprezentand 50% din cheltuielile cu serviciile de formare profesionala organizate pentru un numar de cel mult 20% din personalul angajat, pentru derularea unui singur program de formare profesionala in cursul unui an.
Se acorda 0,1 puncte pentru fiecare persoana din randul somerilor incadrata in ultimele 12 luni premergatoare lunii in care se organizeaza selectie. Categoriile de someri care se puncteaza, precum si numarul de puncte acordate pentru fiecare categorie de someri au fost stabilite de AMOFM Bucuresti dupa cum urmeaza: tineri pana la 30 de ani Ð 0,3 puncte; persoane peste 45 de ani Ð 0,2 puncte; femei Ð 0,1 puncte.
Documentatia privind evaluarea si selectia angajatorilor care vor beneficia de prevederile art. 48-1 din Legea 76/2002 se poate ridica de la sediul AMOFM Bucuresti, strada Spataru Preda nr. 12, sector 5. Informatii la telefoanele 316.55.08 si 316.29.03, interior 229.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă