17.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaServiciile secrete britanice: Rusia îşi va continua avansul tactic în următoarele săptămâni

Serviciile secrete britanice: Rusia îşi va continua avansul tactic în următoarele săptămâni

Serviciile britanice de informaţii au prezis că Rusia îşi va continua avansul tactic în următoarele săptămâni, în ciuda capacităţilor operaţionale globale limitate, potrivit unei analize a serviciilor de informaţii ale Ministerului Apărării din Regatul Unit privind războiul ruso-ucrainean, scrie Ukrainska Pravda, potrivit euromaidanpress.com.

În iulie 2024, Ministerul britanic al Apărării a constatat că forţele terestre ruse au continuat să lanseze atacuri continue în partea centrală a regiunii Doneţk. Acestea au făcut progrese constante spre vest, preluând controlul asupra mai multor sate şi apropiindu-se de centrul logistic din Pokrovsk.


Serviciile americane de informaţii: Rusia va încerca probabil să influenţeze alegerile din SUA în favoarea lui Trump

Rusia încearcă probabil să influenţeze viitoarele alegeri prezidenţiale din SUA în favoarea candidatului republican Donald Trump, a relatat NBC News pe 30 iulie, citând un oficial anonim al serviciilor de informaţii americane.

Autorităţile spun că Rusia rămâne cea mai semnificativă ameninţare în ceea ce priveşte dezinformarea alegerilor, în timp ce există semne că Iranul îşi intensifică activităţile, iar China adoptă o abordare prudentă în ceea ce priveşte alegerile din 2024, notează Kyiv Independent.

Oficialii americani au declarat că Rusia s-a angajat într-o amplă campanie de dezinformare digitală şi hacking în ultimele două alegeri prezidenţiale americane, cu eforturi deosebite dedicate alegerilor din 2016.

Rusia a fost, de asemenea, acuzată de amestec în referendumul Brexit din Marea Britanie din 2016.

Rusia avansează lent în estul Ucrainei. A mai cucerit un sat

Rusia a revendicat sâmbătă cucerirea unui nou sat în estul Ucrainei, unde îşi continuă avansul lent de luni de zile fără a realiza până în prezent un progres major, potrivit economictimes.indiatimes.com.
„Unităţile grupării de trupe Centru au eliberat localitatea Lozouvaţke”, a precizat precizat Ministerul rus al Apărării în raportul său cotidian.

Această localitate este situată la est de oraşul Pokrovsk, în sectorul Oceretîne, unde trupele ruse au avansat relativ rapid în ultimele luni.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Agricultorii afectați de secetă pot amâna plata ratelor la bănci până la finalul anului 2025, conform unui nou proiect legislativ

Agricultorii afectați de secetă vor avea posibilitatea de a amâna plata ratelor și datoriilor la bănci și firme de leasing până la sfârșitul anului...

Portugalia: Trei pompieri au murit într-un incendiu care a mistuit o pădure

În Portugalia, trei pompieri și-au pierdut viața din cauza unui incendiu care a răvășit o pădure din partea de nord a țării. De câteva...

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară

În cadrul ședinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă