17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalRusia a desfășurat, simultan,  3 submarine în Marea Neagră

Rusia a desfășurat, simultan,  3 submarine în Marea Neagră

Submarinele sunt capabile să transporte rachete de croazieră

Marea Neagră face parte dintr-un nou plan de confruntare între țările NATO și Rusia. România joacă un rol important în regiune, mai ales că baza militară Mihail Kogălniceanu va fi cea mai mare bază militară aeriană din Europa.

În acest context, Rusia anunță că își întărește marina, după consolidarea prezenței Statelor Unite și NATO în principalele zone de interes pentru cele două blocuri militare, a anunțat consilierul prezidențial rus, Nikolai Patrușev.

Consilierul rus a adăugat că “Statele Unite și alte țări NATO își sporesc prezența navală în principalele zone ale Oceanului Mondial, inclusiv în apele imediat adiacente teritoriului Federației Ruse. Ei își trimit în mod activ forțele navale, în locuri de extracție a resurselor. Sub pretextul combaterii pirateriei și terorismului, căile navigabile sunt blocate, navele de marfă și de pasageri care navighează sub orice pavilion sunt arestate și inspectate. Prin creșterea numărului de baze navale și exerciții militare, ei încearcă să limiteze interesele naționale ale statelor suverane”, a mai spus Patrușev.

Statele Unite au convenit cu Germania să transfere rachete cu rază lungă de acțiune în Germania până în 2026, care ar putea lovi teritoriul Rusiei.

Putin, ca răspuns, a avertizat că, dacă transferul va avea loc, Moscova va ridica moratoriul privind desfășurarea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune, inclusiv pe navele marinei ruse.

Și oficialii ucraineni au confirmat prezența submarinelor în Marea Neagră.

„Inamicul a desfășurat pentru prima dată trei submarine care pot transporta rachete de croazieră. De fapt, acestea sunt toate submarinele aflate la dispoziția Rusiei în regiunea Azov-Marea Neagră. Uneori, Flota Rusiei din Marea Neagră este numită o flotă submarină. Acum, este adevărat”, a transmis purtătorul de cuvânt al Marinei ucrainene, Dmytro Pletenchuk.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Stefano Pioli, noul antrenor al lui Al-Nassr după demiterea lui Luis Castro

După un start de sezon sub așteptări, Al-Nassr l-a demis pe Luis Castro și l-a numit pe italianul Stefano Pioli drept noul antrenor principal. Al-Nassr,...

Toni Greblă va restitui Curții de Conturi suma de bani necuvenită

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a afirmat joi că va restitui, până la finalul anului, suma pe care Curtea de Conturi a...

Rusia e furioasă. Muniția din India a ajuns în Ucraina

Proiectilele de artilerie vândute de producătorii de armament indieni au fost deturnate de clienții europeni către Ucraina, iar New Delhi nu a intervenit pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă