23.2 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSocialEducațieAlfred Bulai reacționează după acuzele aduse: "Vă rog să mă înțelegeți..."

Alfred Bulai reacționează după acuzele aduse: „Vă rog să mă înțelegeți…”

Alfred Bulai a declarat luni, 29 iulie, că intenționează să își expună punctul de vedere în fața Comisiei de Etică a SNSPA înainte de a oferi detalii suplimentare despre situația sa.

Prima reacție a lui Alfred Bulai

„O să am detalii și poziții clare doar după ce prezint poziția mea în Comisia de etică din SNSPA. Vă rog să mă înțelegeți că trebuie să ofer toate lămuririle mai întâi colegilor din Comisia de Etică”, a transmis Alfred Bulai pentru Libertatea.

De altfel, tot astăzi, acesta a solicitat pensionarea de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), confirmarea cererii de pensionare fiind oferită de rectorul SNSPA, Remus Pricopie.

„Da. Pensionarea este decizia unilaterala a angajatului. Cererea se depune la Casa de Pensii. Noi derulăm mai departe procedurile”, a spus Pricopie.

CITEȘTE ȘI – Poliția Capitalei anunță că a început o anchetă în cazul profesorului Alfred Bulai

Alfred Bulai, „prădătorul” sexual

Investigația realizată de jurnalista Ioana Moldoveanu pentru Snoop, publicată luni, a implicat o cercetare de patru luni în care au fost intervievați 18 martori și victime.

Investigația detaliază perioada 1995-2024 din cariera lui Alfred Bulai, șeful Departamentului de Sociologie de la SNSPA.

Conform mărturiilor colectate, Bulai ar fi avut comportamente inadecvate, cerând studentele să se dezbrace pentru a demonstra „încrederea în sine” și căutând studente „sexicioase”, așa cum le-ar fi spus. Aceste afirmații au fost susținute de înregistrări audio efectuate de victime.

Snoop a realizat un film de peste 20 de minute care include aceste înregistrări audio, declarațiile video ale victimelor și reacția lui Alfred Bulai.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Se scoate la licitație un tronson al unui drum de mare viteză

Un nou tronson din drumul expres Târgu Jiu - Filiași a fost scos la licitație de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere...

Risc de sănătate publică în județele calamitate

Medicii infecționiști atrag atenția asupra îmbolnăvirii populației, din cauza contaminării apei Medicul infecționist, Adrian Marinescu a declarat că localnicii din zonele afectate de inundații sunt...

Portugalia: Trei pompieri au murit într-un incendiu care a mistuit o pădure

În Portugalia, trei pompieri și-au pierdut viața din cauza unui incendiu care a răvășit o pădure din partea de nord a țării. De câteva...
Ultima oră
Pe aceeași temă