20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportAlte sporturiProbleme de sănătate grave pentru Henrietta Onodi, fostă gimnastă

Probleme de sănătate grave pentru Henrietta Onodi, fostă gimnastă

Fosta gimnastă ungară Henrietta Onodi a suferit un atac de cord, iar familia ei încearcă să strângă fonduri pentru recuperare, deoarece asigurarea nu acoperă costurile.

Henrietta Onodi a suferit un atac de cord. Familia strânge bani

Onodi, care a câștigat aurul la sărituri și argintul la exercițiul la sol la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992, s-a retras din activitatea sportivă în 1997.

Ea a fost o sportivă de top pentru Ungaria, contribuind la obținerea de medalii internaționale într-o perioadă dominată de gimnaste din Uniunea Sovietică, România, China și Statele Unite.

Familia sa a lansat o campanie de strângere de fonduri online pentru a acoperi cheltuielile necesare perioadei extinse de recuperare de care are nevoie, potrivit Reuters.

„Asigurarea nu acoperă costurile”, spune sora Henriettei Onodi

„Tot ceea ce a făcut pentru gimnastică şi pentru sport a fost incredibil de altruist, acum, este rândul nostru să o ajutăm în această perioadă de nevoie. Starea ei actuală va necesita îngrijire pe termen lung şi reabilitare extinsă pentru a o ajuta să îşi recapete sănătatea, iar asigurarea nu acoperă costurile”, a transmis sora ei.

Henrietta Onodi și-a început cariera sportivă de la o vârstă fragedă, demonstrând rapid un talent deosebit în gimnastică.

A intrat în competiții internaționale la începutul anilor ’90, iar în scurt timp a devenit o concurentă de temut pe scena mondială.

Onodi a avut o carieră strălucitoare, marcată de numeroase succese la competiții de top. Unul dintre cele mai importante momente ale carierei sale a fost participarea la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992, unde a câștigat medalia de aur la sărituri și medalia de argint la sol.

Aceste realizări au făcut-o să fie prima gimnastă maghiară care a câștigat o medalie olimpică de aur în gimnastică artistică.

În plus față de succesele olimpice, Henrietta Onodi a obținut și numeroase medalii la Campionatele Mondiale și Europene. A fost cunoscută pentru dificultatea și precizia execuțiilor sale, impresionând atât juriul, cât și publicul cu abilitățile sale tehnice și grația sa.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Guvernul italian analizează posibilitatea de a introduce castrarea chimică pentru violatori

Guvernul condus de Giorgia Meloni analizează posibilitatea de a introduce castrarea chimică pentru persoanele condamnate pentru violențe sexuale, după ce Partidul Liga, de extremă...
Ultima oră
Pe aceeași temă