Acestea sunt potrivite atât pentru filmele și serialele vizualizate prin cablu, pentru cele oferite de platformele precum Netflix, HBO sau Hulu cât și pentru sesiunile de jocuri de pe console.
Televizoarele Smart au foarte multe avantaje însă, asemeni altor dispozitive electronice pot avea și dezavantaje.
Sfaturi pentru a achiziționa televizorul Smart potrivit locuinței tale
Alege tipul de ecran potrivit pentru un televizor Smart
În prezent există televizoarele Smart LCD și OLED. LCD este cel mai răspândit produs, însă acest lucru nu îi oferă și cele mai bune specificații. Sistemul său este luminat de LED.
Asemeni lor, QLED folosește o tehnologie avansată care corectează nuanțele culorilor, însă pe același principiu de transmitere a sursei de lumină tip LED.
Dacă îți dorești un plus de calitate în casa ta, alege un televizor OLED deoarece acesta are cele mai noi caracteristici: lumina proprie, organică, funcții moderne, rezoluție și contrast mai bun.
În plus televizoarele Smart OLED au funcția Ambilight, caracteristică ce luminează marginea produsului în același ton cu luminile emise pe ecran.
Dimensiunea încăperii versus dimensiunea televizorului
Atunci când achiziționezi un televizor smart, prima tendință este de a achiziționa un produs mare de care să te poți bucura alături de prieteni și de familie când vreți să vizionați un film sau să vă jucați împreună.
Totuși, un televizor mare nu este întotdeauna potrivit pentru tine deoarece. În cazul unei camere de dimensiuni mai mici, pot apărea probleme de sănătate. De exemplu, ochii tăi vor obosi mai repede. În plus, poți avea dureri ale capului din cauza luminii puternice și a proximității față de televizor.
Alege un Smart TV de la un producător cunoscut
În piața televizoarelor moderne există multe firme care îți oferă, la prețuri extrem de avantajoase, produse de dimensiuni mari cu o calitate superioară garantată. Totuși, există posibilitatea ca atunci când pornești acasă televizorul să nu fie exact ceea ce ți-ai fi dorit. Asigură-te că vei cumpăra de la un brand sau de la un producător cu care vei putea lua legătura ulterior.
Rezoluția și contrastul
Brandurile cunoscute îți vor oferi o rezoluție potrivită pentru toate filmele și serialele noi. Alege un televizor Smart de viitor ce are 4K (3840x2160p) sau, pentru un buget mai decent, Full HD (1920x1080p).
Ține minte că HD ready (1280x720p) nu este echivalentul Full HD, calitatea celui din urmă fiind mult mai bună.
Investește într-un televizor Smart cu procesor performant
Tipul de televizor, diagonala, rezoluția și contrastul nu sunt de ajuns pentru un produs de calitate. Procesorul unui televizor face diferența dintre o imagine cursivă, continuă și o imagine sacadată, cu efect de motion blur, unde marginile personajelor sau ale obiectelor nu sunt în focus în cadrele dinamice.
Încearcă să compari mai multe produse pentru a te asigura că-l alegi pe cel cu procesorul performant.
Alege televizorul Smart cu un sistem de operare de încredere
Cele mai cunoscute sisteme de operare sunt: Tizen, WebOS, Android și Saphi. Bineînțeles, există și alte modele „no-name”. Majoritatea pot funcționa la capacitate optimă o perioadă lungă de timp, însă în cazul în care va trebui să faci un update la software, acesta s-ar putea să nu existe. Fapt ce poate conduce la deteriorarea produsului sau chiar la riscul de a-ți infecta televizorul cu un virus.
Astfel, pentru a putea alege cel mai bun dispozitiv Smart pentru locuința ta, și pentru a te asigura că eviți greșelile des întâmpinate, ține cont de lista anterioară de sfaturi. Televizorul ți-l poți achiziționa online, direct din confortul casei tale, sau din magazinele fizice unde poți observa în timp real mai multe ecrane moderne.