17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024

Breviar

Pericol la Marea Neagra

Autoritatile portuare constantene se pregatesc de furtuna. Avand in vedere ca prognozele meteo sunt din ce in ce mai sumbre, toti comandantii navelor au fost avertizati sa ia toate masurile pentru prevenirea producerii unor incidente nefericite. Primele semne de inrautatire a vremii au aparut la Tulcea. Canalul si Bara Sulina au fost inchise inca de ieri dimineata. Hotararea a fost luata de Autoritatea Navala Teritoriala dupa ce vantul a atins o putere de peste 40 de kilometri pe ora, iar valurile Marii Negre aveau o inaltime la tarm de aproape patru metri. Atat navele maritime cat si cele fluviale isi vor relua cursul abia dupa ce conditiile meteorologice se vor imbunatati. Desi au fost luate masuri de precautie si in porturile Midia, Constanta, Agigea, Mangalia si pe Canalul Dunare – Marea Neagra pana la inchiderea editiei traficul nu a fost restrictionat.

Impozite de 50 de ori mai mari in agricultura

Guvernul a majorat, incepand din acest an, impozitele pe terenurile agricole si forestiere, cu sume cuprinse intre 200.000 lei si 600.000 lei pe hectar, in functie de calitatea terenului. Astfel, pentru terenurile extravilane de calitatea intai, impozitul pentru hectarul de teren arabil va fi cuprins intre 200.000 lei si 360.000 lei, pentru terenurile cu vita-de-vie si livezi, intre 280.000 lei si 600.000 lei. Cresterea fata de anul trecut este semnificativa, daca tinem cont ca, in 2005, impozitul pe terenul agricol a fost de numai 11.000 de lei pe hectar.

Dotari americane la Babadag

Ambasada SUA de la Bucuresti a alocat suma de 100.000 de dolari pentru dotarea spitalului din Babadag si a celor patru dispen0sare medicale din acest oras cu aparatura medicala. Este vorba de aparate de investigare inexistente pana acum in spitalul din orasul in care urmeaza sa fie amplasata una din cele patru baze militare ale americanilor.
Coletele asemanatoare au fost trimise si in alte doua localitati tulcene, satele Dunavat si Valea Teilor. In urma cu cateva luni reprezentantii armatei SUA au vizitat Dunavatul de Jos si Dunavatul de Sus pentru a identifica un teren pe care urmeaza sa-l cumpere. Aceasta achizitie este destinata construirii unui complex turistic pentru militarii americani care vor fi dislocati in lunile urmatoare in cele patru baze din tara noastra.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă