21.7 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăInternaționalPremierul israelian Netanyahu îi numește pe protestatarii anti-război "idioţii utili ai Iranului"

Premierul israelian Netanyahu îi numește pe protestatarii anti-război „idioţii utili ai Iranului”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a numit pe protestatarii anti-război „idioţii utili ai Iranului” în timpul discursului său rostit miercuri în faţa Congresului SUA, relatează CNN.

„Din câte ştim noi, Iranul finanţează protestele anti-Israel care au loc chiar acum în faţa acestei clădiri”, a spus el. „Nu sunt atât de mulţi, dar sunt acolo şi în tot oraşul”, a adăugat el, în timp ce mii de manifestanţii pro-palestinieni ieşiseră pe străzile din apropierea Congresului,

Netanyahu a făcut referire la o declaraţie recentă a directorului Serviciului naţional de informaţii al SUA, Avril Haines, potrivit căreia Iranul încearcă să alimenteze în mod ascuns protestele din Statele Unite legate de conflictul din Gaza.

În declaraţia sa, Haines a ţinut să spună că ştie că americanii care participă la proteste îşi exprimă, cu bună-credinţă, opiniile cu privire la conflictul din Gaza. Cu toate acestea, Netanyahu a spus că protestatarii „sunt alături de Hamas” şi „sunt alături de violatori şi criminali”.

Netanyahu e convins că va reuși eliberarea ostaticilor israelieni

Benjamin Netanyahu a mai declarat miercuri în Congresul SUA că este încrezător că eforturile de a asigura eliberarea ostaticilor deţinuţi în Gaza vor reuşi. „În timp ce vorbim, suntem angajaţi activ în eforturi intense pentru a asigura eliberarea lor (a ostaticilor). Şi sunt încrezător că aceste eforturi pot avea succes”, a spus el după ce a fost întâmpinat cu ovaţii în picioare.

Zeci de congremeni democraţi au lipsit însă de la discursul său, exprimându-şi consternarea faţă de miile de morţi civili şi faţă criza umanitară provocate de campania Israelului în enclava palestiniană Gaza, condusă de Hamas.

Premierul israelian Netanyahu vorbește în Congresul SUA. Proteste pro-Palestina în fața clădirii

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a început miercuri seara discursul programat în Congresul Statelor Unite, în timp ce mii de manifestanţi susţineau cauza palestiniană în faţa clădirii Capitoliului din Washington, potrivit CNN.
Poliţia capitalei americane a anunţat că a folosit sprayuri iritante pentru a interveni, la câteva străzi distanţă, împotriva unor demonstranţi care deveniseră violenţi.

Zeci de parlamentari din Partidul Democrat au anunţat că nu vor asista la discurs, pentru a-şi exprima astfel oroarea faţă de uciderea a mii de civili în timpul campaniei Israelului împotriva grupării islamiste Hamas din Fâşia Gaza.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Irina Rimes a povestit despre cearta pe care a avut-o cu Tudor Chirilă

Irina Rimes a vorbit recent despre conflictul pe care l-a avut cu Tudor Chirilă în sezonul trecut de la „Vocea României” și despre relația...

Accident cu două persoane decedate după ce o autoutilitară s-a răsturnat

Două persoane au murit şi trei au fost rănite, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident produs pe DN 13B, între localităţile Praid...

Persoanele active de 50-64 de ani, cele mai vulnerabile la dificultăți financiare

Conform unei cercetări recente publicate de Institutul Național de Statistică (INS), persoanele active cu vârste între 50 și 64 de ani sunt cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă