20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDe neoprit

De neoprit

Dinamo continua seria victoriilor, netinand cont ca adversarul se numeste FC Arges, Poli Timisoara, Steaua sau Rapid. Pe langa victoriile categorice din campionat, „cainii” au reusit sa se califice fara prea mari emotii si in grupele Cupei UEFA.
Dinamo a ajuns la al zecelea meci castigat in campionat, iar daca mai adaugam si jocurile din cupele europene, unde „cainii” au obtinut cinci victorii si au remizat la Sofia, in compania israelienilor de la Beitar Ierusalim, in mansa a doua a ultimului tur preliminar al Cupei UEFA, putem spune ca aducerea lui Mircea Rednic pe banca tehnica a fost un pariu castigat de catre conducerea din Stefan cel Mare. „Am ajuns la 10, sper sa nu ne oprim aici. Pe nea Mircea (n.r. – Mircea Lucescu) inca nu pot sa-i depasesc. Imi doresc, dar nu cred ca o sa reusesc. Eu nu doresc sa-l depasesc nici pe nea Mircea, nici pe Ando, ci doar sa realizez performantele pe care le-am avut ca jucator la Dinamo”, a comentat Rednic parcursul bun din campionat.

Ganea s-a suparat

In mod normal, o victorie cu 3-1 in fata Rapidului ar fi trebuit sa aduca numai bucurie in vestiarul alb-rosu. Decizia lui Mircea Rednic de a-i titulariza in linia de atac pe Niculescu si Danciulescu l-a iritat insa pe Ionel Ganea. Cu toate ca a marcat si a dat o pasa de gol din momentul in care a fost introdus in teren, Ganezul nu si-a putut ascunde indignarea, dezvaluind, dupa partida, ca la finalul turului va hotari daca va continua sau nu la Dinamo. „Sunt suparat ca nu sunt titular, dar pana in iarna nu am ce face. Atunci este pauza competitionala. Deocamdata atat va spun: nu sunt fericit si la iarna voi lua o decizie”, a precizat Ganea.
Cele trei puncte obtinute in „Groapa”, dupa un joc condus de o brigada din Ungaria (Viktor Kassai la centru), le-au dat ocazia dinamovistilor sa le raspunda celor care i-au acuzat ca profita de ajutorul venit din partea arbitrilor. „Am castigat si cu arbitri straini, sa vedem acum ce vor mai zice cei care ne-au contestat. Jucatorii au demonstrat ca au valoare si ca formeaza o echipa. De acum nu ne mai putem opri. Nu mai avem ce demonstra”, a comentat Rednic.
Directorul executiv al dinamovistilor, Cristi Borcea, a fost si mai ironic la adresa adversarilor, spunand ca gruparea din Stefan cel Mare mai poate fi ajunsa in clasament doar daca este suspendata cateva etape. „Acum se poate face contestatie ca nu avem voie sa dam trei goluri intr-o repriza. Poate ne suspenda cateva etape, sa nu jucam, sa ne ajunga si ceilalti”, a precizat Borcea.
Victoria categorica a „cainilor” a fost recunoscuta si de Gigi Becali, finantatorul Stelei, dar si de Razvan Lucescu, tehnicianul Rapidului. „Golul de egalare a venit pe fondul unui joc la mijlocul terenului la care nu aveam senzatia ca Dinamo poate reveni. Meciul l-a pierdut Rapid. A fost o greseala in lant la primul gol al lor. Nu e posibil ca intr-un careu in care aveam patru jucatori sa marcheze unul de la Dinamo”, a explicat Lucescu jr, mentionand ca, desi distanta dintre Dinamo si Rapid s-a marit la 14 puncte, giulestenii nu au cedat lupta pentru titlu.



Ganea nu va pleca de la Dinamo in iarna

Antrenorul Mircea Rednic este sigur ca atacantul Ionel Ganea nu va pleca la finalul acestui tur de campionat, chiar daca jucatorul a facut afirmatii in acest sens la finalul derbiului cu Rapid. „Ganea nu va pleca in iarna. Au fost vorbe spuse la suparare. Am jucatori foarte valorosi si pe undeva e normal sa fie suparati ca nu joaca. La cum joaca Dinamo, parca as intra si eu in teren. I-am explicat inca o data ca nu pot baga 23 de jucatori la un meci. Pe undeva imi convine ca se supara. Asta ii ambitioneaza mai mult si astfel pot da un randament mai bun”, a declarat Rednic. „A avut dimineata (n.r. – luni) o discutie cu domnul Borcea. Exista un regulament de ordine interioara pe care Ganea trebuie sa il respecte, la fel ca toti ceilalti jucatori. Nu conteaza numele jucatorului”, a spus tehnicianul.

Cele mai citite

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Romgaz a încheiat un contract de creditare în valoare de 150.000 de milioane de euro

Linia de creditare este deschisă pentru 3 ani și va acoperi nevoile de capital de lucru ale Romgaz Romgaz a notificat investitorii de pe bursă...

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...
Ultima oră
Pe aceeași temă