12.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSocialEducațieAproape 4 candidați pe un loc la Facultatea de Medicină din Capitală...

Aproape 4 candidați pe un loc la Facultatea de Medicină din Capitală și o premieră

Pentru prima dată, două locuri la Medicină sunt alocate pentru viitorii angajaţi ai Serviciului Român de Informaţii

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti organizează examenul de admitere, pentru care s-au înscris 4.204 candidaţi. Mai mult de jumătate dintrei ei, 2.743, concurează pentru cele 737 de locuri cu finanţare de la buget şi 250 cu taxă, scoase la concurs la Facultatea de Medicină.

Au fost admiși fără examen, 35 de premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie. De asemenea, în premieră, două locuri la Medicină sunt alocate, anul acesta, pentru viitorii angajaţi ai Serviciului Român de Informaţii, potrivit UMFCD.

Examenul de admitere la studiile universitare de licenţă din cadrul UMFCD în domeniile Medicină, Stomatologie şi Farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) se va desfăşura în mai multe locaţii din Capitală.

„Este îmbucurător şi totodată impresionant faptul că, în ultimii ani, pentru admiterea la studiile de licenţă din cadrul Universităţii noastre, am înregistrat o creştere continuă a numărului de candidaţi, anul acesta fiind depăşit recordul de anul trecut de 3.884 de absolvenţi de liceu, înscrişi în competiţie ”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Taxele de studii, stabilite de Senatul UMF „Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2024-2025 sunt similare celor de anul trecut:

– 15.000 lei / an de studiu pentru Facultăţile de Medicină şi Stomatologie

– 10.000 lei / an de studiu pentru Farmacie

– 8.000 lei / an de studiu pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă