21 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăInternaționalTrump își bate joc de democrați, în primul miting de campanie de...

Trump își bate joc de democrați, în primul miting de campanie de la tentativa de asasinat

Trump l-a comparat pe fostul președinte al Camerei Democrate cu un „câine” și cu o „ploșniță”

După ce a făcut apel la unitatea națională la începutul acestei săptămâni, Trump a revenit la tacticile sale obișnuite de campanie, folosind un limbaj insultător și uneori ofensator, pentru a-și ataca adversarii și repetând o serie de afirmații false despre imigrație, economie și fraudă electorală, elemente majore, în discursul său de sâmbătă.

Trump a spus că președintele democrat Joe Biden este slab și a luat în derâdere pe democrați de rang înalt, inclusiv pe Pelosi, pentru că au încercat să-l convingă pe Biden să pună capăt candidaturii sale.

„Au câteva probleme. Nr. 1, nu au idee cine este candidatul lor”, a spus Trump râzând. Referindu-se la Pelosi, Trump a adăugat: „S-a întors împotriva lui ca un câine. E nebună ca o ploșniță”.

Steven Cheung, un purtător de cuvânt al campaniei Trump, când i-a fost cerut un comentariu asupra remarcii „câinelui” lui Trump, a scris: „Hahahahahahaha”.

Trump s-a referit la tentativa de asasinat de mai multe ori sâmbătă. „Sper că nu trebuie să trec prin asta din nou. A fost atât de oribil”, a spus Trump.

Sondajele de opinie arată o cursă strânsă între Trump și Biden la nivel național, dar Biden, în urmă pe câmpul de luptă, afirmă că va câștiga.

Fostul medic al lui Trump, Ronny Jackson, a declarat sâmbătă că fostul președinte se recuperează la urechea dreaptă, dar a observat sângerări intermitente și a spus că Trump ar putea avea nevoie de un examen auditiv.

Glonțul tras la mitingul din 13 iulie din Pennsylvania a venit „la mai puțin de un sfert de centimetru de la intrarea lui în cap”, a declarat Jackson, un congresman republican din Texas, care a fost medic pentru președinții Trump și Barack Obama.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Atenție la fraudele financiare: Românii, ținte ale escrocilor care promit câștiguri rapide din investiții

Un nou val de fraude financiare vizează românii prin mesaje care încurajează investiții aparent avantajoase, dar care, în realitate, direcționează fonduri către conturile infractorilor. Potrivit...

Semnele potrivit cărora americanii se străduiesc să ţină pasul cu facturile declanşează alarma pe Wall Street

Săptămâna trecută, acțiunile companiilor de creditare a consumatorilor au scăzut semnificativ, după ce directorii au semnalat dificultăți în plățile efectuate de debitorii cu venituri...

Inteligența artificială și automatizarea transformă diverse domenii, dar contabilii rămân esențiali, potrivit unui expert ASE

Tehnologiile emergente, precum inteligența artificială, roboții și softurile complexe, pătrund rapid în tot mai multe sectoare de activitate. Dacă în unele cazuri, acestea eficientizează...
Ultima oră
Pe aceeași temă