6.3 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalCriza din UcrainaZelenski este de acord ca Rusia sฤƒ vinฤƒ la un summit al...

Zelenski este de acord ca Rusia sฤƒ vinฤƒ la un summit al pฤƒcii

Un plan pentru summitul, care va fi organizat la Kiev, ar trebui sฤƒ fie gata pรขnฤƒ รฎn noiembrie

Pentru prima oarฤƒ, Volodimir Zelenski spune cฤƒ este de acord ca Rusia sฤƒ participe la un viitor summit pentru pace, organizat la Kiev, relateazฤƒ AFP.

Zelenski a mai declarat, รฎntr-o conferinศ›ฤƒ de presฤƒ la Kiev, cฤƒ sperฤƒ cฤƒ un plan pentru o astfel de reuniune sฤƒ fie gata pรขnฤƒ รฎn noiembrie.

Primul summit pentru pace a avut loc รฎn iunie, รฎn Elveศ›ia. Peste 100 de state au participat la eveniment, marii absenศ›i fiind Rusia ศ™i China. Zelenski vorbea atunci despre nevoia de a ajunge la o pace justฤƒ.

Sondajele din Ucraina aratฤƒ cฤƒ circa 44% dintre ucraineni cred cฤƒ a sosit momentul sฤƒ รฎnceapฤƒ negocierea pentru รฎncheierea rฤƒzboiului cu Rusia, รฎn timp ce 35% ย sunt รฎmpotriva acestor negocieri. Un procent de 21%, nu ลŸi-a format o opinie pe acest subiect. Sondajul a fost comandat de publicaลฃia ucraineanฤƒ ZN ลŸi publicat luni, relateazฤƒ agenลฃia EFE.

รŽntr-un sondaj similar din mai 2023, numai 23% dintre ucrainenii intervievaลฃi erau favorabili negocierilor de pace cu Rusia. TotuลŸi, 51% dintre ucrainenii chestionaลฃi considerฤƒ cฤƒ revenirea la frontierele Ucrainei din anul 1991, care includ peninsula Crimeea ลŸi toate celelalte teritorii ocupate de Rusia, trebuie sฤƒ fie o condiลฃie esenลฃialฤƒ pentru orice acord de pace cu Rusia. Dar 83% resping o soluลฃie negociatฤƒ รฎn termenii propuลŸi de preลŸedintele rus Vladimir Putin.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistฤƒ experimentatฤƒ รฎn jurnalism ศ™i comunicare, cu o carierฤƒ diversificatฤƒ รฎn mass-media ศ™i educaศ›ie. A fost editor ศ™i prezentator de ศ™tiri la Realitatea Plus din Bucureศ™ti, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 pรขnฤƒ รฎn iulie 2024. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, Dana s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, a lucrat la Prima tv, Naศ›ional Tv, Profit.ro ศ™i Money Channel รฎn aceleaศ™i funcศ›ii. Dana a fost coordonator de marketing ศ™i comunicare la TCE 3 Brazi Group ศ™i expert รฎn comunicare la Agenศ›ia pentru Dezvoltare Regionalฤƒ โ€“ Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artฤƒ ศ™i Culturฤƒ Neamศ› ศ™i copywriter la Opera Comicฤƒ pentru Copii din Bucureศ™ti. Pe lรขngฤƒ activitatea รฎn jurnalism, Dana a fost ศ™i este profesor de limba francezฤƒ ศ™i de limba ศ™i literatura romรขnฤƒ la diverse instituศ›ii de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt. Dana deศ›ine un master รฎn Comunicare de la Universitatea din Bucureศ™ti ศ™i este traducฤƒtor ศ™i interpret certificat pentru limba francezฤƒ.
Cele mai citite

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ