17.8 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăMediuFOTO&VIDEO. Spectaculos! A erupt vulcanul Stromboli

FOTO&VIDEO. Spectaculos! A erupt vulcanul Stromboli

Autoritățile italiene au luat măsuri urgente în urma erupției vulcanului Stromboli, care a avut loc recent. Erupția a provocat o coloană înaltă de cenușă și un flux de lavă care s-a scurs pe versantul vulcanic. Pentru a asigura siguranța publicului, turiștii și locuitorii din zonele apropiate plajelor au fost evacuați.

Particulele fine de cenușă expulzate în atmosferă prezintă un risc potențial pentru zborurile din regiune. Astfel, autoritățile au emis avertismente în acest sens pentru a proteja traficul aerian.

Stromboli, vulcanul activ situat în sudul Italiei, a fost într-o perioadă intensă de activitate vulcanică în ultimele zile.

Erupția de joi a determinat căderea cenușii pe insula mică din Marea Tireniană și a dus la formarea unui flux de lavă care s-a vărsat în mare.

Situația este monitorizată îndeaproape pentru a gestiona potențialele impacturi și pentru a asigura siguranța comunităților afectate.

Erupția recentă a vulcanului Stromboli a provocat o coloană înaltă de cenușă și un flux de lavă care s-a scurs pe panta vulcanică cunoscută sub numele de „Sciara di Fuoco”, ajungând până în mare.

Potrivit Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) din Italia, fluxul de lavă s-a extins în mare pe o distanță de zeci de metri de coastă, iar episodul s-a încheiat rapid, la scurt timp după erupție.

Stromboli este unul dintre cei mai activi vulcani din lume, se ridică măreț în Marea Mediterană, fiind o forță continuă a naturii în Sicilia, Italia.

Cunoscut pentru activitatea sa constantă de eruptie, Stromboli este recunoscut pentru frecventele sale explozii mici, care eliberează lavă și cenușă, creând un spectacol incandescent de lumină și fum în timpul nopții.

Această persistență a activității sale vulcanice l-a transformat într-un subiect de studiu pentru vulcanologi și o atracție turistică fascinantă pentru aventurieri din întreaga lume.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

SUA aprobă vânzarea a 32 de avioane F-35A către România, în cadrul unui acord de 6,4 miliarde de dolari

Departamentul de Stat al SUA a aprobat recent vânzarea a 32 de avioane de luptă F-35A Lightning II către România, într-un acord evaluat la...

Papa Francisc critică ambii candidați la președinția SUA, îndemnând alegătorii catolici să aleagă „răul mai mic”

Papa Francisc a făcut declarații neobișnuit de critice la adresa ambilor candidați la președinția SUA, sugerând că aceștia au poziții „împotriva vieții”. Într-o conferință de...

Ce trebuie să facă o companie pentru a accesa noul program de finanțare pentru afacerile în creștere

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), care administrează programe precum Noua Casă și IMM Invest, va lansa un...
Ultima oră
Pe aceeași temă