11.3 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăInternaționalÎntâlnire între Papa Francisc și Mitropolitul rus Antoni

Întâlnire între Papa Francisc și Mitropolitul rus Antoni

Vaticanul a informat că Papa Francisc l-a primit în audienţă pe preşedintele Departamentului pentru Relaţii Externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Antoni, fără a preciza și motivul întâlnirii, informează agenția de presă EFE.

Această întâlnire s-a desfășurat joi după-amiază. Reprezentanții Vaticanului nu au făcut cunoscute motivele audienției și subiectele discutate între cei doi.

Se cunoaște că Papa Francisc urmăreşte îndeaproape evoluţia invaziei ruse din Ucraina. Privind situația de război, patriarhul ortodox rus Kirill s-a arătat un susținător a acesteia, după cum relatează presa internațională.

La 20 mai 2023, pontiful argentinian i-a predat cardinalului Matteo Zuppi misiunea diplomatică de a deschide calea unei medieri în vederea obţinerii păcii. Cu puţin timp înainte să se afle despre această misiune a diplomaţiei Vaticanului, mitropolitul Antoni s-a deplasat la Roma.

Nefiind încă dezvăluite motivele întâlnirii, secretarul de stat al Papei Francisc, Pietro Parolin, a justificat prezenţa mitropolitului Antoni spunând că este vorba despre „comunicări normale” între ambele biserici, ortodoxă şi catolică, despărţite de la Marea Schismă din 1054.

Iustina Rusu
Iustina Rusuhttps://www.romanialibera.ro
Iustina Rusu, născută în iunie 2002, este o tânără jurnalistă și specialistă în comunicare din Iași, România. A absolvit Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași și este studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Începând cu 1 iulie 2024, Iustina s-a alăturat echipei România Liberă, unde contribuie cu articole și reportaje săptămânale, precum și cu știri zilnice pe platforma online a publicației. Iustina are experiență în diverse roluri de jurnalism și PR, incluzând poziția de Coordonator PR la Asociația Studenților Jurnaliști din Iași (2023-2024), reporter la Cuzanet (2022-2023) și colaborator la newsletter-ul "Iașul Nostru" (2023-2024). De asemenea, colaborează cu NewsBox începând din octombrie 2023.
Cele mai citite

Guvern: 271 de persoane au fost evacuate și mutate în siguranță

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat, la Galați, reuniunea Comandamentului pentru Situații de Urgență în care au fost luate mai multe decizii pentru protejarea vieții...

Guvern: 271 de persoane au fost evacuate și mutate în siguranță

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat, la Galați, reuniunea Comandamentului pentru Situații de Urgență în care au fost luate mai multe decizii pentru protejarea vieții...
Ultima oră
Pe aceeași temă