26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc: „Să recunoaștem, democrația nu este într-o stare prea bună”

Papa Francisc: „Să recunoaștem, democrația nu este într-o stare prea bună”

Papa Francisc a criticat starea democrației în lumea contemporană, exprimându-și îngrijorarea în cadrul unei convenții romano-catolice în Trieste. „Nu este într-o stare prea bună”, a spus Suveranul Pontif.

În discursul său, Papa Francisc a subliniat că democrația se confruntă cu provocări semnificative și că bunăstarea umanității este pusă în pericol de ipocriziile sociale și indiferența față de realitățile sociale.

Ce se ascunde în spatele acestei distanțări de realitatea socială? Este indiferență. Iar indiferența este un cancer al democrației, a avertizat Papa Francisc.

În plus, Suveranul Pontif a îndemnat politicienii să evite populismul și să colaboreze pentru construirea unor societăți mai coezive și puternice. El a avertizat împotriva manipulării termenului de „democrație„, subliniind că acesta nu ar trebui să fie golit de conținut sau folosit în mod distorsionat pentru a justifica acțiuni care nu sunt în concordanță cu valorile democrației autentice.

Să recunoaștem, este evident că în lumea de astăzi, democrația nu este într-o stare prea bună. Acest lucru ne îngrijorează, pentru că bunăstarea umanității este în joc.

Declarațiile sale survin în contextul în care mai mulți lideri religioși și politicieni europeni exprimă îngrijorare cu privire la creșterea populismului și naționalismului în regiune. În plus, duminică, în Franța au loc cele mai tensionate alegeri din istoria modernă.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă