17.1 C
București
duminică, 27 octombrie 2024
AcasăȘtiințăDescoperire uimitoare făcută de NASA. O nouă planetă care "poate găzdui viață"

Descoperire uimitoare făcută de NASA. O nouă planetă care „poate găzdui viață”

NASA a descoperit o nouă planetă incredibilă despre care se spune că este ca un „super-Pământ” care poate „găzdui viață”, notează presa internațională.

În timp ce progresele privind tehnologia spațială continuă să ne conducă spre alte culmi, există încă foarte multe lucruri pe care nu le știm despre aceasta.

Cu siguranță și tu te-ai întrebat dacă suntem singuri sau dacă există viață extraterestră undeva acolo.

Deși niciun studiu de până acum nu a oferit răspunsuri definitive, unul recent ar putea răspunde la întrebări care au chinuit multe generații.

NASA a descoperit o planetă

Folosind mult discutatul telescop spațial James Webb (JWST) al NASA, o echipă internațională de oameni de știință a studiat atmosfera unei exoplanete numită LHS 1140 b.

Deși planeta nu este neapărat nouă, fiind descoperită pentru prima dată în 2017, oamenii de știință au descoperit atunci că masa sa este de șase ori mai mare decât cea a Pământului.

Experții au descoperit, de asemenea, că planeta ar putea avea un ocean de apă și chiar o atmosferă bogată în azot – ceva care oferă și mai multe asemănări cu Pământul.

Autorul principal, Charles Cadieux, de la Université de Montréal, a remarcat:

Dintre toate exoplanetele temperate cunoscute în prezent, LHS 1140 b ar putea fi cea mai bună șansă a noastră de a confirma indirect existența apei lichide pe suprafața unei lumi extraterestre dincolo de sistemul nostru solar. Aceasta ar fi o etapă majoră în căutarea exoplanetelor potențial locuibile.

Există un lucru care i-a derutat pe oamenii de știință de-a lungul anilor și anume: de ce exoplaneta nu este atât masivă decât ar trebui să fie un obiect de dimensiunea sa.

Așadar, experții au ajuns la două concluzii pentru a explica această discrepanță: fie planeta este un „mini-Neptun” format în mare parte din gaze, fie este un „mega-Pământ” acoperit cu apă lichidă sau înghețată.

Investigațiile suplimentare au dezvăluit și mai multe asemănări cu Pământul, inclusiv posibilitatea ca planeta să aibă o atmosferă groasă, similară cu cea de pe Pământ.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Curbă periculoasă pentru industria auto: Peste 25.000 de locuri de muncă pierdute

Anul 2025 promite oprirea derapajului și redresarea companiilor din acest domeniu Potrivit INS, 29 de sectoare de activitate au înregistrat o scădere a numărului...

Google dezvoltă un agent AI capabil să lucreze pe un computer la fel ca oamenii

Google lucrează la un agent de inteligență artificială, denumit intern "Jarvis", care va putea utiliza computerele în mod similar cu oamenii, având ca scop...

Zeci de mii de italieni au cerut pacea pentru Gaza și Ucraina; Manifestații masive în mai multe orașe

Zeci de mii de persoane au defilat sâmbătă în mai multe oraşe din Italia, unde au cerut pacea în Fâşia Gaza şi Ucraina, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă