17.8 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒEconomieEconomie internฤƒExecutฤƒri silite prin e-Factura. Primele informaศ›ii

Executฤƒri silite prin e-Factura. Primele informaศ›ii

Cerinศ›ele salariale exagerate รฎn raport cu experienศ›a candidaศ›ilor, dificultฤƒศ›ile รฎn retenศ›ia ศ™i motivarea angajaศ›ilor, cรขt ศ™i discrepanศ›a dintre CV ศ™i cunoศ™tinศ›ele deศ›inute reprezintฤƒ provocฤƒrile majore รฎntรขmpinate de antreprenorii romรขni pe piaศ›a muncii, aratฤƒย studiul Talent Insight. Piaศ›a Muncii ศ™i IMM-urile, realizat de Pluxee Romรขnia ศ™i Ipsos Romรขnia, citat de Termene.

  • Inflaศ›ia, care afecteazฤƒ 52% dintre IMM-uri, schimbฤƒrile fiscale, resimศ›ite de 45% dintre acestea, ศ™i deficitul de forศ›ฤƒ de muncฤƒ, care รฎngreuneazฤƒ activitatea pentru 33% dintre IMM-uri, sunt cele mai semnificative aspecte externe care influenศ›eazฤƒ performanศ›a IMM-urilor din Romรขnia. Aproape jumฤƒtate dintre IMM-urile cu peste 50 de angajaศ›i considerฤƒ lipsa specialiศ™tilor ca fiind principalul factor care le afecteazฤƒ performanศ›a.

  • Analiza aratฤƒ cฤƒ IMM-urile plaseazฤƒ forศ›a de muncฤƒ printre primii trei factori care influenศ›eazฤƒ evoluศ›ia companiei, cu un accent semnificativ mai mare รฎn companiile antreprenoriale care depฤƒศ™esc 50 de angajaศ›i. Recrutarea ศ™i retenศ›ia angajaศ›ilor reprezintฤƒ a doua preocupare a antreprenorilor legatฤƒ de piaศ›a forศ›ei de muncฤƒ, la micฤƒ distanศ›ฤƒ de aศ™teptฤƒrile salariale necorelate cu experienศ›a candidaศ›ilor.ย 

  • รŽn ceea ce priveศ™te selecศ›ia candidaศ›ilor, anunศ›urile pe platforme de recrutare dedicate, utilizate de 58% dintre IMM-urile cu peste 50 de angajaศ›i, colaborฤƒrile cu agenศ›ii de recrutare, alese de 39%, recomandฤƒrile din partea angajaศ›ilor, folosite de 38%, ศ™i postฤƒrile pe platforme noi de anunศ›uri, adoptate de 36% dintre acestea, sunt metodele cele mai frecvent utilizate.

Cifre

3.000 de participanศ›i sunt aศ™teptaศ›i รฎn aceastฤƒ dimineaศ›ฤƒ la mitingul organizat de cฤƒtre experศ›ii contabili รฎn Piaศ›a Victoriei din Bucureศ™ti. Aceศ™tia sunt nemulศ›umiศ›i de noile modificฤƒri fiscale ศ™i vor cere Guvernului eliminarea e-TVA, eliminarea obligativitฤƒศ›ii e-Factura รฎn tranzacศ›iile B2C ศ™i norme clare pentru e-Transport.

รŽn paralel, petiศ›ia โ€žFฤƒrฤƒ haos รฎn legislaศ›ia fiscalฤƒ! Vrem predictibilitate!”, lansatฤƒ รฎn spaศ›iul public de organizatorii mitingului, continuฤƒ sฤƒ strรขngฤƒ semnฤƒturi ศ™i se apropie de ศ›inta de 50.000 de susศ›inฤƒtori.

459.417 era numฤƒrul de firme plฤƒtitoare de impozit pe veniturile microรฎntreprinderilor de la finalul primului trimestru din 2024, cu 15% mai puศ›ine decรขt erau รฎn decembrie 2023, conform datelor ANAF. Vorbim despre contribuabili activi. รŽn 2022, numฤƒrul acestor companii era de 876.182.

115 tranzacศ›ii au fost anunศ›ate pe piaศ›a localฤƒ de fuziuni ศ™i achiziศ›ii รฎn prima jumฤƒtate a acestui an. Dintre acestea, 20 au depฤƒศ™it valoarea de 40 milioane de euro, faศ›ฤƒ de 15 astfel de tranzacศ›ii รฎn aceeaศ™i perioadฤƒ a anului trecut. Deศ™i numฤƒrul total de tranzacศ›ii anunศ›ate a scฤƒzut cu 8% an/an, ponderea tranzacศ›iilor mari a crescut, aratฤƒ o analizฤƒ realizatฤƒ de George Ureche, Partener PwC Romรขnia.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe XFacebook ศ™i Google News!

Laurenศ›iu Muศ™oiu
Laurenศ›iu Muศ™oiu
Laurenศ›iu Mihail Muศ™oiu lucreazฤƒ รฎn presa centralฤƒ din anul 2008. Din anul 2018 lucreazฤƒ la โ€œRomรขnia liberฤƒโ€. A absolvit Facultatea de Jurnalism ศ™i ศ˜tiinศ›ele Comunicฤƒrii din cadrul Universitฤƒศ›ii din Bucureศ™ti. Deศ›ine un master รฎn Cercetare รฎn ศ˜tiinศ›ele Comunicฤƒrii. Este, de asemenea, profesor pentru รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขntul primar ศ™i preศ™colar.
Cele mai citite

Plaja din Constanศ›a, รฎn top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, รฎn urma recenziilor de cฤƒlฤƒtorie ale turiศ™tilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numฤƒrat de cรขte ori cuvรขntul โ€žrelaxareโ€ a fost menศ›ionat...

Marcel Ciolacu atacฤƒ Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei รฎn cazul ศ˜oศ™oacฤƒ

รŽn urma unui val critic la adresa Curศ›ii Constituศ›ionale a Romรขniei cu privire la respingerea candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale, Marcel Ciolacu, preศ™edintele...

Klaus Iohannis la Sommet-ul Francofoniei: Acordฤƒm o atenศ›ie deosebitฤƒ oportunitฤƒศ›ilor economice din spaศ›iul francofon

Una dintre prioritฤƒศ›ile majore ale Francofoniei o reprezintฤƒ educaศ›ia ศ™i formarea tinerilor, a declarat preศ™edintele Iohannis la Paris Preศ™edintele Romรขniei, Klaus Iohannis, a susศ›inut sรขmbฤƒtฤƒ,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ