20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăInternaționalVictor Orban ține UE cu sufletul la gură și anunță noi „întâlniri...

Victor Orban ține UE cu sufletul la gură și anunță noi „întâlniri neașteptate”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a dezvăluit într-un interviu acordat site-ului elvețian Die Weltwoche că săptămâna viitoare va avea noi „întâlniri neașteptate”, așa cum a fost și vizita sa recentă la Moscova unde s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin.

În cadrul discuției cu redactorul-șef al site-ului elvețian Die Weltwoche, Roger Koppel, avută pe 6 iulie, Victor Orban a menționat că următoarea „surpriză” este programată pentru dimineața zilei de 8 iulie, fără a oferi detalii despre locație sau participanți.

Ministrul maghiar de externe, Peter Szijjártó, a amplificat misterul, publicând un apel prin care a sfătuit „politicienii europeni pro-război” să-și „pună centurile de siguranță” în perspectiva evenimentelor care vor urma săptămâna viitoare.

Misiunea de pace continuă și chiar se intensifică, așa că fac apel la politicienii europeni pro-militari să-și pună centurile de siguranță, a subliniat Szijjártó.

Aceste declarații vin în contextul unei activități diplomatice intense pentru Orban, care recent a vizitat Kievul pentru o întâlnire cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, înainte de a face o „a doua oprire” în Moscova pe 5 iulie.

Premierul ungar a menționat că este implicat într-o „misiune de pace” și că următoarele întâlniri vor contribui la continuarea acestui efort diplomatic.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Israelul va da un „răspuns pe măsură” Iranului după atacul cu rachete

Israelul "pregăteşte un răspuns" după atacul cu rachete lansat marţi asupra teritoriului său de Iran, a anunţat sâmbătă un responsabil militar israelian, în timp...

Membrii Asociației „Moldova Vrea Autostradă” manifestare inedită pentru autostrada A8

Membrii Asociaţiei "Moldova Vrea Autostradă" au bătut toba, sâmbătă, pentru a atrage atenţia asupra importanţei începerii lucrărilor la autostrada A8. Reprezentaţii MVA speră ca prin...

Un număr de 17 state europene cer CE să grăbească returnarea migranților ilegali

Un număr de 17 state europene au cerut vineri Comisiei Europene reguli care să înlesnească returnarea migranţilor ilegali către ţările lor de origine, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă