22.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSocialJustițieO instanță din România a decis că Andrew Tate poate călători în...

O instanță din România a decis că Andrew Tate poate călători în UE fără restricții

O instanță din România a decis că celebru Andrew Tate poate călători în Uniunea Europeană fără restricții, în timp ce așteaptă să se încheie procesul pentru trafic de persoane, a declarat avocatul său, notează Reuters.

Liber la călătorii pentru Andrew Tate

Tate a fost pus sub acuzare la mijlocul anului 2023, împreună cu fratele său, Tristan, și două românce, sub acuzația de trafic de persoane, viol și constituirea unei bande infracționale pentru exploatarea sexuală a femeilor, acuzații pe care aceștia le-au negat.

În luna aprilie a acestui an, Tribunalul București a decis că procesul lor poate începe, o decizie pe care Tate a contestat-o.

Până la pronunțarea unei hotărâri cu privire la apelul său, celor patru suspecți li s-a interzis să părăsească România, însă decizia instanței de vineri a ridicat restricția pentru Uniunea Europeană. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de procurori.

Judecătorii au decis… am voie să părăsesc România,

a spus Tate într-un videoclip postat pe platforma de socializare X.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Mașină lovită de tren în Argeș. Șoferul a scăpat cu viață

Un bărbat de 51 de ani a fost implicat într-un accident grav într-o comună din județul Argeș, după ce mașina sa a fost lovită...

TRAGEDIE: O tânără de 27 de ani și părinții ei au fost găsiți morți într-un apartament din Bistrița

O tânără și părinții ei au fost găsiți morți, sâmbătă seară, în apartamentul lor din Bistrița, în urma unui apel la 112 care anunța...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă