17.7 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒEconomieEconomie internฤƒStudiu: salariul este criteriul care conteazฤƒ cel mai mult pentru romรขni รฎn...

Studiu: salariul este criteriul care conteazฤƒ cel mai mult pentru romรขni รฎn alegerea unui job

Salariul, echilibrul dintre viaศ›a personalฤƒ ศ™i cea profesionalฤƒ ศ™i relaศ›ia bunฤƒ cu managerul sunt criteriile care conteazฤƒ cel mai mult pentru romรขni cรขnd vine vorba de alegerea unui job. Concluziile fac parte studiul anual realizat de Boston Consulting Group (BCG), The Network, The Stepstone Group ศ™i eJobs.ro, partenerul The Network pe piaศ›a din Romรขnia ศ™i mai aratฤƒ cฤƒ, spre deosebire de situaศ›ia pentru Romรขnia, la nivel global, angajaศ›ii pun cel mai mare preศ› pe stabilitatea jobului.

Tot la nivel global, al doilea cel mai important element este echilibrul รฎntre viaศ›a personalฤƒ ศ™i cea profesionalฤƒ ศ™i abia apoi remuneraศ›ia.

Stabilitatea la locul de muncฤƒ vine abia pe locul al patrulea รฎn clasamentul realizat de angajaศ›ii romรขni. Alte aspecte pe care le iau รฎn considerare cรขnd aleg un job sunt relaศ›ia cu colegii, sฤƒ se simtฤƒ apreciaศ›i pentru munca pe care o fac, oportunitฤƒศ›ile de dezvoltare profesionalฤƒ, sฤƒ simtฤƒ cฤƒ munca lor are sens, reputaศ›ia angajatorului sau numฤƒrul de zile de concediu pe care le au รฎn cadrul companiei. โ€žInteresant este faptul cฤƒ nu regฤƒsim รฎn aceastฤƒ listฤƒ beneficiile extrasalariale, ceea ce ne aratฤƒ cฤƒ romรขnii au regรขndit raportarea la carierฤƒ ศ™i la job รฎn ultima perioadฤƒ. Nu poate fi detronatฤƒ importanศ›a salariului, dar, dincolo de acest criteriu, toate celelalte care cรขntฤƒresc greu รฎn ochii angajaศ›ilor ศ›in mai degrabฤƒ de relaศ›ionare, de culturฤƒ organizaศ›ionalฤƒ ศ™i de reputaศ›ie decรขt de stimulente materiale concreteโ€, spune Roxana Drฤƒghici, Head of Sales รฎn cadrul eJobs.ro, citatฤƒ รฎntr-un comunicat de presฤƒ remis cotidianului naศ›ional ROMร‚NIA LIBERฤ‚.

Apar รฎnsฤƒ, chiar ศ™i la nivel local, diferenศ›e รฎntre respondenศ›i รฎn funcศ›ie de categoria de vรขrstฤƒ din care fac parte. Astfel, salariul este cel mai important doar pentru cei care au รฎntre 21 ศ™i 30 de ani ศ™i pentru cei din categoria 41-50 de ani. Pentru cei foarte tineri, respectiv cu vรขrsta mai micฤƒ de 20 de ani, cel mai mult conteazฤƒ compatibilitatea dintre valorile pe care ei le au ศ™i cele ale potenศ›ialului angajator. Cei din segmentul de vรขrstฤƒ 31-40 de ani pun preศ› รฎn primul rรขnd pe echilibrul รฎntre viaศ›a personalฤƒ ศ™i cea profesionalฤƒ. รŽncepรขnd de la 51 de ani รฎn sus, cel mai mult conteazฤƒ relaศ›ia bunฤƒ cu colegii sau aprecierea pe care o primesc din partea managerului pentru munca pe care o fac.

La fel de interesant este ศ™i ce conteazฤƒ cel mai puศ›in, รฎn funcศ›ie de segmentul de vรขrstฤƒ. Pentru cei care au mai puศ›in de 20 de ani, numฤƒrul de zile de concediu la care au dreptul anual reprezintฤƒ criteriul la care se uitฤƒ cel mai puศ›in. Beneficiile sunt pe ultimul loc pentru cei care au รฎntre 21 ศ™i 30 de ani ศ™i รฎntre 41 ศ™i 50 de ani, reputaศ›ia angajatorului conteazฤƒ cel mai puศ›in pentru candidaศ›ii din segmentul 31-40 de ani.

Spre final de carierฤƒ, respectiv de la 51 de ani รฎn sus, cel mai puศ›in conteazฤƒ posibilitฤƒศ›ile de dezvoltare รฎn carierฤƒ ศ™i posibilitatea de a lucra รฎntr-un mediu creativ.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  XFacebook ศ™i Google News!

Laurenศ›iu Muศ™oiu
Laurenศ›iu Muศ™oiu
Laurenศ›iu Mihail Muศ™oiu lucreazฤƒ รฎn presa centralฤƒ din anul 2008. Din anul 2018 lucreazฤƒ la โ€œRomรขnia liberฤƒโ€. A absolvit Facultatea de Jurnalism ศ™i ศ˜tiinศ›ele Comunicฤƒrii din cadrul Universitฤƒศ›ii din Bucureศ™ti. Deศ›ine un master รฎn Cercetare รฎn ศ˜tiinศ›ele Comunicฤƒrii. Este, de asemenea, profesor pentru รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขntul primar ศ™i preศ™colar.
Cele mai citite

Trei candidaturi la prezidenศ›iale au fost contestate la CCR. Sรขmbฤƒtฤƒ se analizeazฤƒ sesizฤƒrile

Sรขmbฤƒtฤƒ este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai รฎnaltฤƒ funcศ›ie รฎn stat. รŽn cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidaศ›i pรขnฤƒ acum Sรขmbฤƒtฤƒ...

Trei candidaturi la prezidenศ›iale au fost contestate la CCR. Sรขmbฤƒtฤƒ se analizeazฤƒ sesizฤƒrile

Sรขmbฤƒtฤƒ este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai รฎnaltฤƒ funcศ›ie รฎn stat. รŽn cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidaศ›i pรขnฤƒ acum Sรขmbฤƒtฤƒ...

PSD vrea reducerea taxฤƒrii cu 5 procente pe salariile mici ศ™i medii. Cรขศ›i bani ar rฤƒmรขne รฎn buzunarele romรขnilor

Ministrul Adrian Cรขciu a declarat cฤƒ mฤƒsura ar duce la creศ™terea puterii de cumpฤƒrare a romรขnilor ศ™i la competitivitatea companiilor Ministrul investiศ›iilor ศ™i proiectelor europene,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ